Fotografen Bruce Weber anklages for seksuelt overgreb på herremodel – advokat kender til flere tilfælde

Fotografen Bruce Weber anklages for seksuelt overgreb på herremodel – advokat kender til flere tilfælde
Bruce Weber
Foto: Brad Barket/Getty Images

Heldigvis har Harvey Weinstein-sagen lavet ringe i vandet langt uden for Hollywood og filmbranchen, og i weekenden har en ny anklage ramt en af modens største fotografer. Herremodellen Jason Boyce har nemlig lagt sag an mod Bruce Weber for seksuelt krænkende adfærd og overgreb. Det skriver flere udenlandske medier som for eksempel Refinery 29.

Weber, der er kendt for at have skudt kampagner for blandt andre Calvin Klein og Ralph Lauren samt for magasiner som Vogue, GQ og Vanity Fair, fik ifølge søgsmålet Boyce til at smide tøjet i forbindelse med et shoot i december 2014 og røre ved sig selv, før han tog Boyces hånd på sit eget skridt og slikkede hans fingre.

Boyce protesterede ikke, fordi han huskede, at hans daværende agent havde sagt, at han skulle naile shootet på grund af Webers indflydelse i branchen.

Weber hviskede derefter, ifølge søgsmålet, i øret på Boyce, at »hvis du bare havde selvtillid, kunne du komme langt« og »hvor langt vil du går for at blive til noget? Hvor ambitiøs er du?«.

Da Boyce senere var på vej til at gå, hev Weber eftersigende fat i ham og kyssede ham på læberne. Efterfølgende skulle fotografen også have prøvet at kontakte Boyce ved flere lejligheder. Modellen valgte dog kort tid efter episoden at flytte tilbage til Los Angeles og ikke forfølge en modelkarriere i New York.

Advokaten, der har været med til at lægge sag an mod Weber, har nu også sagt til TMZ, at hun har fået flere henvendelser fra andre herremodeller, der også siger, at de er blevet misbrugt af fotografen.

Indtil videre har Bruce Weber ikke udtalt sig om sagen. Samtidig er det interessant, at ingen af de tre førnævnte Condé Nast-publikationer har skrevet om søgsmålet mod deres tidligere samarbejdspartner. Især set i lyset af at udgiveren Condé Nast gik forrest i den nye afstandstagen til fotografen Terry Richardson kort efter Weinstein-afsløringerne. Måske er det blot tilfældigt, men alligevel alarmerende.

Selvfølgelig er Weber kun anklaget, men et så detaljeret søgsmål, der er blevet rapporteret i så mange andre medier, virker underligt at ignorere.

Læs også: Årets vildeste filmscene indkapsler Weinstein-kulturen foruroligende og perfekt

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.