Missguided er det seneste tøjmærke til at score point på at droppe Photoshop

Missguided er det seneste tøjmærke til at score point på at droppe Photoshop

Man skal være en noget tonedøv marketingansvarlig, hvis man ikke har bemærket, at et af årets store samtaleemner igen har været mangfoldighed. Altså etnisk diversitet, kropspositivitet og nedbrydningen af kønsstereotyper for at nævne nogle områder. Der sidder stadig en stor gruppe forbrugere i den anden ende, der ikke kan lade være med at klappe i hænderne, når de pludselig kan genkende sig selv i de reklamekampagner, som tidligere var præget af tynde, hvide modeller.

Et af de seneste brands til at hoppe med på vognen er highstreet-kæden Missguided, der netop har lanceret deres nye kampagne #MakeYourMark, hvor modellerne er uretoucherede og ikke bange for at vise deres trækmærker frem. Samtidig er de otte kvindelige kampagneansigter selv aktive fortalere for inklusion og feminisme.

»Fordi fuck perfektion. Det eksisterer ikke. Vi forpligter os til aldrig at retouchere vores modellers ‘uperfektheder’ væk«, skriver Missguided på sitet.

Kampagnen lander som en del af Missguideds øgede fokus på mangfoldighed med det overordnede reklamebudskab keep on being you, hvor de har sammensat en gruppe af personligheder, der ikke passer ned i samfundets sædvanlige kasser.

Et eksempel er transkvinden Munroe Bergdorf, der tidligere i år vakte opmærksomhed ved at blive den første transkønnede i en L’Oreal UK-kampagne, for derefter hurtigt at blive fyret igen, efter at have skabt røre med nogle antiracistiske bemærkninger, som åbenbart blev for meget for L’Oreal. Missguided var hurtige til at invitere hende inden for i deres univers.

Det skal selvfølgelig applauderes, for repræsentation er vigtig og heldigvis ved at blive en mere naturlig del af moden. Alligevel er det svært ikke at forholde sig kritisk, for der er mange brands, som ser denne form for eksplicitte diversitet som en hurtig genvej til pluspoint på imagekontoen. Og det er desværre også lidt svært at genkende Missguideds uretoucherede, elsk dig selv som du er-motto, når man bevæger sig ud i brandets webshop.

Her er det primært de sædvanlige tynde modeller, der regerer, ligesom billederne i hvert fald virker mere retoucherede end i #MakeYourMark-kampagnen. Samtidig er der meget af det tøj, modellerne har på i den nye kampagne, som tilsyneladende ikke findes i størrelser over en 44 eller large. Og selv om Missguide har en curve-sektion, er det langt fra alle varer, som er til salg der.

Men lad os håbe, at brandet bare ikke har kunnet leve op til deres nye selvskrevne forpligtelse og er i gang med at skyde nye billeder til webshoppen, der udviser samme rummelighed og mangfoldighed, som deres nyeste kampagner.

Læs også: Ashley Graham udstiller effektivt Victoria’s Secrets manglende kropsdiversitet

Annonce