H&M ansætter diversitetsekspert efter billedskandale

H&M ansætter diversitetsekspert efter billedskandale
Fra en af H&M’s AW17-kampagner

Med teksten ‘We are listening’ i fokus har H&M annonceret, at de nu har ansat en global leder inden for diversitet, der skal hjælpe dem med at undgå en skandale, som den der eksploderede i sidste uge.

Meldingen kommer, efter at reaktionerne på billedet af den sorte dreng i hoodien med påskriften ‘Coolest monkey in the jungle’ nåede nye højder i weekenden, da folk i Johannesburg i Sydafrika begyndte at smadre H&M-butikker. H&M reagerede ved at lukke sine butikker i landet indtil videre.

»Den seneste hændelse var fuldstændig utilsigtet, men demonstrerer, hvor stor vores ansvar er som et globalt brand«, skriver H&M i deres seneste meddelelse. »Vores dedikation til at adressere diversitet og inklusion er oprigtig. Derfor har vi nu ansat en global leder inden for området, der skal hjælpe os videre. Der kommer mere fra os snart«.

På mange måder er det en prisværdig udmeldning fra H&M’s side, for som vi tidligere har argumenteret, så burde hele episoden handle om, at vi alle bliver klogere og bedre til at forstå og respektere hinandens holdninger og ømme punkter – og det gælder begge sider af konflikten.

Læs også: The Weeknd og G-Eazys H&M-boykot er lige så problematisk som tøjkædens udskældte billede

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold