To kvinder trodsede den sorte dresscode ved Golden Globes – det var ikke populært

To kvinder trodsede den sorte dresscode ved Golden Globes – det var ikke populært
Blanca Blanco
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

UPDATE: Den indiske formand for Hollywood Foreign Press Association, Meher Tatna, bar heller ikke sort. Hun forklarede, ifølge Entertainment Today, at det var en kulturel ting. »I Indien går man ikke i sort, når man fejrer noget«, sagde hun blandt andet. »Jeg har min Time’s Up-pin på, så jeg er solidarisk med alle disse kvinder«.

Hvis du har misset det, så overtog sort, da stjernerne tog turen ned ad den røde løber ved aftenens Golden Globe. Det var på opfordring af Time’s Up-initiativet, der blandt andet har lavet en fond, som støtter kvinder, der er blevet udsat for seksuelle overgreb.

Op til prisuddelingen har der været delte meninger om den dresscode og det signal, den sendte, men på aftenen stod det som et stærkt budskab, der på ingen måde hæmmede kvindernes (og mændenes) mulighed for at udvise personlighed og individuel styrke – hvis det var det, de havde lyst til.

Alligevel valgte to skuespillere, de mindre kendte Blanca Blanco og Barbara Meier, at gå imod stilopfordringen, hvilket blev hårdt modtaget på de sociale medier.

Værst gik det ud over Blanco, der valgte at dele et billede fra den røde løber, hvor hun blot skrev: »Arriving @goldenglobes«, og uden anden forklaring virkede hendes røde kjole også en anelse malplaceret. Mens der selvfølgelig også var positive kommentarer, var mange folk ude efter hendes valg om at droppe fællesskabet.

Arriving @goldenglobes

Et opslag delt af Blanca Blanco (@blancablancoactress) den

»Someone didn’t get the memo…LOL«, skriver brugeren karatekid_, mens jkfiend skriver: »I think she looks like an asshole for not supporting her fellow women«.

Ifølge The Wrap forklarede Blanco efterfølgende, at hun havde kjolen på, fordi hun elsker rød.

Annonce

»At bære rødt betyder ikke, at jeg er imod Time’s Up-bevægelsen. Jeg applauderer og står sammen med de modige skuespillere, der bliver ved at bryde cirklen af udnyttelse igennem deres handlinger og stilvalg«, skriver Blanco blandt andet i en sms til The Wrap.

Viele Frauen werden heute im Zuge der Time‘s Up Bewegung auf dem Roten Teppich schwarz tragen. Ich finde diese Initiative im Allgemeinen super und extrem wichtig. Trotzdem habe ich mich entscheiden, heute ein buntes Kleid zu tragen. Wenn wir wollen, dass heute die Golden Globes der starken Frauen sind, die für ihre Rechte kämpfen, ist es in meinen Augen der falsche Weg, sich nicht mehr körperbetont anzuziehen und uns die Freude am Ausdruck unserer Persönlichkeit durch Mode zu nehmen. Wir haben uns diese Freiheit lange erkämpft, dass wir tragen können, was wir möchten und es auch in Ordnung ist, sich sexy zu kleiden. Wenn wir das einschränken, weil sich einige Männer nicht unter Kontrolle haben, ist das in meinen Augen ein Rückschritt. Wir sollten nicht schwarz tragen müssen, um ernstgenommen zu werden. Wir Frauen sollten strahlen, farbenfroh sein und funkeln. So wie es in unserer Natur liegt! Das symbolisiert in meinen Augen unsere Freiheit und neue Stärke. Um das aber dennoch nochmal klar zu sagen: Viele schreckliche Dinge sind passiert und dürfen sich nie wieder wiederholen! Und wir sollten das immer wieder und direkt ansprechen und aufklären! Ich freue mich auf starke und inspirierende Reden heute Abend! (c) @gettyentertainment — A lot of women will wear black tonight to support the time‘s up movement! I think this is a great and extremely important initiative! Nevertheless I decided to wear a colorful dress tonight. If we want this to be the Golden globes of the strong women who stand up for their rights, I think, it’s the wrong way not to wear any sexy clothes anymore or let people take away our joy of showing our personality through fashion. We were fighting a long time for the freedom to wear what we want to and that it is also ok, to dress up a little more sexy. If we now restrict this, because some men can’t control themselves, this is a huge step back in my opinion. We should not have to wear black to be taken serious. US women should shine, be colorful and sparkle. Just like it is our nature. In my opinion this symbolizes our freedom and our new strength. But to make clear: A lot of bad things happened and should never happen again!!!

Et opslag delt af Barbara Meier (@barbarameier) den

Den tyske model og skuespiller Barbara Meier var godt klar over, at hendes kjolevalg ville dele vandene, og i modsætning til Blanco gjorde hun et stort nummer ud af at forklare sit valg, da hun postede sit outfit-billede på Instagram.

»Mange kvinder vil bære sort i aften for at støtte Time’s Up-bevægelsen. Jeg synes, det er et godt og meget vigtigt initiativ. Alligevel har jeg valgt at være en farvefuld kjole«, starter hun og forklare derefter, at hun synes, det sender et stærkere budskab ikke at lægge bånd på sig selv.

»Kvinder bør ikke være nødt til at bære sort for at blive taget seriøst«, skriver hun også.

Mens kommentarerne er mere blandede, så sætter flere spørgsmålstegn ved Meiers valg.

»When you’re completely missing the point …«, skriver ___pauline blandt andet, ligesom flere brugere på Twitter står uforstående over for kjolevalget.

Og i lyset af hvordan den sorte dresscode på ingen måde dræbte individualiteten eller udtryksfriheden på den røde løber, så virker det også som nogle mærkelige beslutninger ikke at bakke op om projektet – selv om alle naturligvis skal have friheden til at gøre, som de lyster.

Læs også: Rød løber ved Golden Globes: Fantasien levede trods blackout

Annonce