Victoria Beckham kritiseres for at bruge tynd model i reklame

Victoria Beckham kritiseres for at bruge tynd model i reklame

Kropspositivitet er stadig et vigtigt emne i modebilledet, da branchen kæmper med, hvilke kropsbilleder der bliver promoveret på catwalken og i reklamekampagner. I går skrev vi om den danske model Nina Agdal, der fortalte om det amerikanske magasin Venice Magazine, som droppede hende til deres forside, fordi hun var for tyk.

Nu er Victoria Beckham så blevet kritiseret for på en anden måde at bidrage til modens fokus på et tyndt kropsideal, efter at hun i sidste uge delte en reklame for et par solbriller, der bliver båret af en tynd kvindelig model.

Kommentarerne på hendes post viser, at folk er oprørte, men hvis vi skal lære noget af fortiden, er det ikke at træde i spinaten og ende i bodyshaming, hvor modellen bliver taget til fange i en harme, som i virkeligheden handler om det kropsbillede, Beckham promoverer.

»Victoria Beckhams chokerende og skamfulde kampagnebillede fik mig til at føle mig fysisk dårlig — men vil have en endnu mere skadelige effekt på mange letpåvirkelige unge piger, som ser det«, skrev den engelske tv-vært Piers Morgan blandt andet i en klumme til Mail Online.

Vi ved intet om modellen, eller om hun har en spiseforstyrrelse – blot at hun er tynd og tyndere end gennemsnittet. I en tid hvor der bliver snakket meget om diversitet og om at rykke ved modens brug af meget tynde modeller, virker Beckhams modelvalg i hvert fald også mærkeligt.

Flere lande, inklusiv Danmark og Frankrig, har lavet guidelines for modelbureauer og resten af branchen i forhold til modellers sundhed. Herhjemme får modeller op til de 20 år gamle et sundhedstjek, der skal være med til at sikre, at de ikke lider af spiseforstyrrelser eller på anden måde er i ubalance. Samtidig sætter flere også en mindste alder for at sikre, at modellerne er mere modne og mere rustede til at sige fra over for urimelig krav fra en kunde.

Victoria Beckham har endnu ikke reageret på sagen.

Læs også: Gucci i modvind efter brug af tynd model – får annonce bandlyst

Sponsoreret indhold
Slip kreativiteten løs med grafik på gaming-niveau
Fantastisk grafisk ydeevne – uanset om du er designer, udvikler eller gamer. Læs mere om ASUS’ nye ZenBook Pro 15 her.
ASUS