Den anerkendte modefotograf Patrick Demarchelier beskyldes for seksuelle krænkelser af modeller

Den anerkendte modefotograf Patrick Demarchelier beskyldes for seksuelle krænkelser af modeller
Patrick Demarchelier fotografer Jaden Smith i 2017. (Foto: Vivian Fernandez/Getty Images)

Præcis som vi har set det i filmbranchen, bliver skelletterne ved med at rasle ud af skabet i modebranchen i kølvandet på #MeToo.

Boston Globe har publiceret en længere artikel, der afdækker en række seksuelle krænkelser, som angiveligt skulle være begået af nogle af branchens større modefotografer og -stylister.

I rapporten har over 50 modeller, størstdelen anonyme, fortalt om overgreb af forskellig karakter. Det mest fremtrædende navn på listen over anklagede er fotografen Patrick Demarchelier.

Demarchelier er en af modebranchens mest anerkendte fotografer. Han har været Prinsesse Dianas personlige fotograf og har skudt et utal af kampagner og forsider for bland andet  Vogue. Senest har han stået bag Dior Hommes SS18-kampagne.

Ifølge rapporten skulle Demarchelier angiveligt have bedt en ung model om at dyrke sex med ham. I den forbindelse indikerede han, at han ville gøre hende berømt, hvis hun sagde ja. Det er fire år siden. Seks yderligere modeller har ligeledes anklaget Demarchelier for forskellige typer af krænkelser.

Ud over Demarchelier, figurerer modefotografer som David Bellemere og Greg Kadel, der blandt andet har arbejdet for Elle, Marie Claire, Victoria’s Secret og Vogue, også på listen. Det samme gør Karl Templer, der anses som en af modebranchens mest toneangivende stylister.

Anklagerne kommer i slipstrømmen på tilsvarende anklager mod andre af modebranchens stjernefotografer som Mario Testino, Bruce Weber og Terry Richardson, der ligeledes skulle have brugt deres magtfulde positioner til at krænke modeller.

Condé Nast, der står bag publikationer som GQ, Vogue og Vanity Fair, har tidligere afbrudt samarbejdet med førnævnte fotografer, og har ligeledes fortalt Boston Globe, at de ikke ønsker at arbejde med Demarchelier i den nærmeste fremtid.

Alle involverede fotografer og stylister nægter at have begået seksuelle krænkelser.

»Folk lyver og fortæller historier. Det er latterligt. (Modeller, red.) bliver frustrerede, hvis ikke de får nogle jobs«, udtaler Demarchelier.

Læs også: Fotografen Bruce Weber anklages for seksuelt overgreb på herremodel

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold