Lærke Andersen leverede den perfekte afslutning på modeugen med imponerede debutshow

Lærke Andersen leverede den perfekte afslutning på modeugen med imponerede debutshow
Foto: Copenhagen Fashion Week
Den danske designer beviste med sine udfordrende silhuetter og udvisking af kønsidentifikationer, at hun er klar til at få sit helt store gennembrud.

Det må være nervepirrende at skulle vise sit første modeshow. Særligt når ens kollektioner normalt ikke har den bredde, som der kræves af en kollektion, der skal på catwalken. Det var også Lærke Andersens helt store udfordring op til sit første show, som hun skulle vise i forlængelse af sin sejr ved Magasin du Nord Fashion Prize tilbage i efteråret.

Men showdebutanten, som vi kårede som årets bedste danske designer i 2017, leverede en perfekt debutkollektion i en rå og industriel hal i Nordhavn, hvor designeren til et rungende rave-beat beviste, at hun sagtens kan udvide sit univers og mestre en større kollektion end normalt. 

Andersen formåede fra første til sidste indgang at kommunikere sit design-dna med den største tydelighed. Fusioneringen af sportstøj, workwear og streetwear gennemsyrede en kollektion, der igen udviskede de kønsidentifikationer, som hun så konceptuelt ønsker at udfordre. Andersens kvinder skal nemlig føle sig sexede, også selv om de ikke bærer lårkort og kurvede kjoler.

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows

Designeren har gjort det til sin ting at lave veludførte konstruktioner, og det kom blandt andet til udtryk i flere af kollektionens volumniøse denimsæt, der stylet med en crop top ledte tankerne mod 90’erne. Der var også et blåt, overdimensioneret sæt i et teddy-materiale, samt flere stærke lyse frakker med både grøn og blå fleece, som var stylet med en hoodie og en transparent frakke under.

Lærke Andersen udvidede også sin portefølje af de materialer, som hun anvender. Det kom blandt andet til udtryk på en blå fløjlsjakke med store stropper. Men gamle kendinge som signaturprikkerne var selvfølgelig ikke udeladt. De kom på et tracksuit.

Og ja, selv om diversitet mere eller mindre er blevet normen i modebranchen og ikke behøver at blive italesat, var det alligevel glædeligt at se, hvordan Andersen omfavnede netop diversiteten med den største naturlighed både når det drejede sig om etnicitet og kropstyper.

Lærke Andersen leverede så meget energi på catwalken, og showet markerede den perfekte afslutning på modeugen i København. Præcis som det er tilfældet med Heliot Emil, der præsenterede show tidligere på dagen, er Lærke Andersen en af de designere, der giver håb for fremtiden på den danske modescene.

Showets højdepunkt

At Lærke Andersen endelig var at finde på showkalenderen, var det klart største højdepunkt i sig selv. Den danske designer formår at bringe noget nyt og forfriskende til den danske modescene. Noget nyt, der utvivlsomt får udlandet til at rette blikket mod designerens udfordring kønsidentifikationer og kompromisløse leg med silhuetter. 

Showets største overraskelse

Glem alt om traditionel afslutning på et modeshow. Lærke Andersens kvinder har attitude, og hun leverede den måske sejeste outro til dato. Efter modellerne samlet entrerede catwalken for at vise kollektionen frem for sidste gang, slog de pludselig over i dans til tonerne af Cardi B, der pumpede ud af højtalerne. Det var fedt og passede perfekt ind i Lærke Andersens univers! 

Læs også: Astrid Andersen fandt ubesværet vejen videre til Copenhagen Fashion Week

Se hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.