Burberry antyder ny retning ved at gøre Riccardo Tisci til ny kreativ chef

Burberry antyder ny retning ved at gøre Riccardo Tisci til ny kreativ chef
Pascal Le Segretain/Getty Images

Efter længere tids spekulationer er der nu endelig sat navn på Burberrys nye kreative chef. Det bliver højst overraskende Riccardo Tisci, der overtager posten fra Christopher Bailey, som har siddet i stillingen i 17 år.

Tisci var ellers flere gange rygtet til Versace, mens Kim Jones umiddelbart stod som det bedste bud til at overtage roret hos Burberry. 

Riccardo Tisci forlod sidste år posten som kreativ direktør for Givenchy og har desuden lavet en række designsamarbejder med blandt andet Nike.

Hos Burberry bliver Tisci forenet med Burberrys CEO, Marco Gobbetti, som han også har arbejdet med i sin tid hos Givenchy. Og Gobbetti er sikker på, at man har fundet den rette mand til at afløse Christopher Bailey.

»Jeg er meget glad for, at Riccardo tiltræder Burberry som kreativ chef. Riccardo er en af de mest talentfulde designere i vores tid. Hans designs har en elegance, der er moderne, og hans evne til at blande streetwear med high fashion er yderst relevant for nutidens luksusforbrugere. Riccardos kreative vision vil styrke de ambitioner, vi har for Burberry«, fortæller Marco Gobbetti i en pressemeddelelse. 

Første kollektion bliver vist til september, og det bliver spændende at se, hvordan Tiscis mørkere æstetik bliver forenet med Burberrys britiske rødder. Umiddelbart kan vi godt forberede os på et nyt udtryk fra det britiske modehus. 

Læs også: Prins Nikolai springer ud som model for Burberry

Annonce