Er Shia LaBeouf i virkeligheden Kanye Wests største Yeezy-inspiration?

Er Shia LaBeouf i virkeligheden Kanye Wests største Yeezy-inspiration?
Shia LaBeouf i 2014
Foto: Clemens Bilan/Getty Images

I går blev det slået fast, at Kanye West længe har været fascineret af Shia LaBeoufs garderobe. I et større Esquire-interviewet afslørede skuespilleren nemlig, at han for år tilbage gav nærmest alt sit tøj til Kanye i forbindelse med en popup-shop, der vist aldrig blev til noget.

Og det forklarer en del. For udover at de begge har kæmpet mere deres kendisstatus og sat spørgsmålstegn ved det spil, det liv indebærer, så har de mange stilligheder. Sidste år blev Kanye set i en af Shias kasketter, som Kim Kardashian bagefter forklarede var en gave fra Shia.

Læg dertil et outtake fra ‘No More Parties in L.A.’, der på et tidspunkt ramte nettet, hvor Kanye rapper: »I wish I dressed as fresh as Shia LaBeouf. Why? Shia LaBeouf is fresh as fuck«, og der begynder at tegne sig et billede af Shia som en slags stilmuse for Kanyes tøjdesign.

“Shia Labeouf is fresh as f***” – Kanye West

Et opslag delt af Shia LaBeouf (@shialabeoufdaily) den

Begynder man først at kigge på Shia LaBeoufs stil med de briller på, er ligheden med Kanyes Yeezy-kollektioner slående. Hvis man skal koge Yeezy-dna’et ned til en Maggi-terning, så er består den af en enkel, ofte lidt dyster farvepallet, militærinspiration og streetwear-klassikere som hoodies, bomberjakker og joggingbukser. Tag det og hans outsider-image, og du har nærmest en beskrivelse af Shia LaBeoufs stil. Det er normcore med en god portion ‘I don’t give a fuck’-attitude.

Og selv om en del af fascinationen af Shia som stilikon netop er hans tilsyneladende normcore-tilfældighed, så har han flere gange tydeliggjort, at han går op i, hvordan han ser ud.

»Selv om det ser tilfældigt ud, så er det meget gennemtænkt. Det tog lang tid«, har han for eksempel afsløret i et radiointerview.

Sponsoreret indhold
Københavns underjordiske metrobyggeri eksploderer
… og tre mennesker er fanget under jorden. Se Rasmus Kloster Bros hårrejsende intense katastrofe-thriller: ‘Cutterhead’. Find billetter og spilletider her.
Reel Pictures

Vi har fundet tre af Shia LaBeoufs bedste outfits, der beviser, at han er mere Yeezy end Kanye.

Militær-looket

Med camouflageprint, oversize og desert boots har det militaristiske fyldt meget i Kanye Wests Yeezy-vision – og altså også i Shia LaBeoufs garderobe. Måske var det især i forbindelse med rollerne i ‘Fury’ og ‘Man Down’, at han fandt inspirationen. I hvert fald bliver han ofte spottet i militærstøvler og store rygsække, som her, hvor parringen med en grøn sweatshirt og stramme bukser virker som taget lige ud af en Yeezy-lookbook.

Et opslag delt af Shia's Outfits (@shiasoutfits) den

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli

Sweats-galore

Sweatshirts og joggingbukser har været en hjørnesten i Yeezy-kollektionerne fra starten af, og det afslappede trænings-look har langsomt spredt sig store dele af modebilledet. Sat sammen med en dad-cap og sneakers (eller endnu bedre, hiking-støvler) er det et perfekt bevis på Shias uprætenciøse look.

Et opslag delt af Shia LaBeouf (@shialabeoufdaily) den

Bomber + hoodie

Kanye har kaldt bomberjakken for hans svar på en blazer og han bærer ofte pilotjakken sammen med en hoodie, ligesom Shia gør her. Generelt er hoodien eller en slidt t-shirt hjørnestenen i begges stil. Bemærk i øvrigt, at Shia ofte har en revet halsåbning på sine hoodies for lige at spille endnu mere på det rå look.

Læs også: Yeezy ‘Season 6’-kollektionen er ligegyldig, men kampagnen er genial

Sponsoreret indhold