Fodbold-looket spreder sig i modebilledet – 11 stærke eksempler du kan købe nu

Fodbold-looket spreder sig i modebilledet – 11 stærke eksempler du kan købe nu
Fra Hummels 424-samarbejde
Fodbold-looket spreder sig, i takt med at VM i Rusland nærmer sig. Ført an af Gosha Rubchinskiy og Demna Gvasalia har tendensen bevæget sig fra streetwear-brands til luksusmodehuse.

Gosha Rubchinskiy x Adidas

Den russiske designer har sammen med Demna Gvasalia været banerfører for at gøre fodbold-looket aktuelt i modebilledet. I forbindelse med at VM til sommer rammer hans hjemland, har han i samarbejde med Adidas dedikeret store dele af sine seneste kollektioner til fodbold – som med denne vintage-inspirerede spillertrøje fra den aktuelle SS18-kollektion.

Rubchinskiy er i øvrigt ikke den eneste, der bruger VM i Rusland som kreativt afsæt til at forene mode og fodbold. Også Off-Whites Virgil Abloh er senere på foråret klar med en række fodboldinspirerede items i samarbejde med Nike. Blandt andet en spilletrøje og en sneaker.

1.100 kroner hos Dr. Adams


Hummel x 424

Hummels rødder i fodboldverdenen stikker dybt. I et nyt samarbejde med Los Angeles-baserede 424 remixer amerikanerbrandets designer, Guillermo Andrade, en Hummel-klassiker i form af den langærmede spilletrøje. Og han er lykkedes med at give den tidens aktuelle streetwear-look, ikke mindst takket være den allestedsnærværende orange farve.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

699 kroner hos Storm


Lanvin

Et stærkt eksempel på hvordan fodboldreferencerne ikke kun er forbeholdt de fremadstormende streetwear-brands. Fodbold-looket bliver nemlig også taget seriøst hos de traditionelle modehuse. Lanvins kreative styrmand, Lucas Ossendrijver, har grebet tendensen med et halstørklæde i et splitdesign.

Derudover har vi netop set, hvordan fodboldhalstørklæder også bliver en stor del af Versaces AW18-kollektion.

1.365 kroner hos END


Vetements

I kollektivets SS18-kollektion har den toneangivende designer Demna Gvasalia og co. fundet inspiration i fodboldlogoer. Det ses blandt andet på denne printede t-shirt, der logomæssigt sender referencer til VM i USA i 1994. Samtidig er ryggen på trøjen en omvendt polo, hvilket indkapsler Gvasalias altid skæve tilgang til design.

4.170 kroner hos Matches Fashion

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic

Koché

Det unge franske mærke har allieret sig med Paris Saint Germain i et officielt samarbejde og gjort fodboldklubbens logo til essencen af de seneste kollektioner. Klubbens logo er selvfølgelig også en del af denne grafiske t-shirt, der i øvrigt er lavet som del af et popup-projekt hos Selfridges i London.

925 kroner hos Selfridges


Les Vêtements de Football

Det milanesiske brand har grebet tidsånden med en række bootlegs, der forener klassiske fodboldtrøjer med referencer til modebrands. I dette tilfælde er Acne Studios udskiftet med ‘Acab Studios’, som er printet på den sydafrikanske landsholdstrøje.

485 kroner hos Vrients


Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic

Adidas x Neighborhood

Mange af Adidas’ designsamarbejder dette forår trækker på fodboldreferencerne. Seneste udspil i samarbejde med Neighborhood er ingen undtagelse. Udover en række stærke sneakers byder kollektionen blandt andet på denne t-shirt, der tager udgangspunkt i et af Adidas’ fodbolddesigns fra arkiverne.

650 kroner hos Rezet Store


Alexa Chung

Også den britiske it-girl, der sidste år lancerede sit eget brand, har et fodbold-inspireret halstørklæde i kollektionen. Og på Instagram gør hun det klart, at man altså ikke behøver at være fodboldfan for at inkorporere fodbold-looket i garderoben.

925 kroner hos Alexachung.com


Sponsoreret indhold
'Brakland' er en foruroligende og gribende filmoplevelse
Martin Skovbjergs debutfilm kører seeren midt over med en kropslighed, der er sjældent set i dansk film. Se 'Brakland' eksklusivt på Blockbuster nu.
Blockbuster

Alife x Umbro

Det gamle fodboldmærke Umbro har oplevet lidt af en revitalisering de seneste par sæsoner. Det kan de selvfølgelig takke Demna Gvasalia og Virgil Abloh for, som begge har samarbejdet med brandet. Nu har Alife også meldt sig på banen med et Umbro-samarbejde, der består af to fodboldtrøjer, som netop er landet. Dog er de fleste størrelser allerede revet ned fra de virtuelle butikshylder.

520 kroner hos Alife.


Gosha Rubchinskiy x Adidas

Vi slutter, hvor vi startede. Nemlig med Gosha Rubchinskiy x Adidas-samarbejdet, der virkelig formår at indkapsle tidens fusionering mellem streetwear og fodbold. Den russiske designer har også sat sit præg på Copa-sneakeren, der har fået de karakteristiske kyrilliske bogstaver på hælen.

Og hvis du skulle være i tvivl om, hvilke sokker du skal style den fornævnte Copa-sneaker med, så bare rolig, Gosha og Adidas har selvfølgelig også din ryg på den front.

Sneakers til 1.500 kroner hos Wood Wood og sokker til 230 kroner hos Soulland

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder: Sega-nostalgi hos Gucci, Nike & Supremes NBA-samarbejde og sokkestøvler fra Fendi

Sponsoreret indhold
Iris Gold er den triste pige med de glade sange
»Jeg har prøvet at skabe en verden af glæde og positivitet for at kunne holde ud at være i en verden, der ikke var så nice.« Læs hele interviewet med Iris Gold her.
JBL
Advertisement