De bedste stiltips fra vores seneste street styles

De bedste stiltips fra vores seneste street styles
Foto: Christabelle Beaudry Timmermann
En ting er, hvad designerne peger på fra catwalken, noget andet er, hvad der rammer gaden. Vi har samlet nogle af indtrykkene fra vores street style-billeder.

Knald på farverne

Skandinavernes ry for stilistisk minimalisme er ikke kommet ud af ingenting, men heldigvis er det ved at snige sig en større lyst til udskejelser ind i manges garderober. En forholdsvis enkel måde at råbe lidt højere er via en udvidet farvepalette, hvor kraftige farver ikke kun sniges ind i sneaker-valget eller på statement-sokkerne.

Og når du er i gang, er der for tiden masser af plads til at blande farverne. Ingen grund til forsigtigt at introducere en gul farve til dit outfit – flere farver sammen passer ind i tidens humor og hang til udskejelser. Måske skulle du bare gense ‘Rap fyr i L.A.’, hvis du mangler lidt inspiration.

Sponsoreret indhold
Slip kreativiteten løs med grafik på gaming-niveau
Fantastisk grafisk ydeevne – uanset om du er designer, udvikler eller gamer. Læs mere om ASUS’ nye ZenBook Pro 15 her.
ASUS

Drop de stramme bukser

Skinny jeans har været på vej ud af mode- og gadebilledet i noget tid. I stedet ser vi nu mere løse modeller på tværs af spektret fra joggingbukser til netop jeans.

Noget af det hænger sammen med den fortsatte sammensmeltning af streetwear og den mere skræddersyede garderobe, som ovenfor hvor en hoodie møder et par løse, klassiske bukser – tilsat Raf Simons x Adidas Ozweego.

Det stumpede blandes også ofte sammen med det løse og oversize i en generel proportionsforvridning og er ligesom farverne et udtryk for en mere afslappet og legende tilgang til fremtoningen, hvor joggingbukser jo også bruges naturligt i en mere stilren garderobe.


Sportsmærkerne dominerer

I takt med 90’ernes tilbageerobring af modebilledet er logobølgen igen rullet over os de seneste par år, og som en naturlig forlængelse her af har de gamle sportsmærker som Kappa, Umbro, Sergio Tacchini og selvfølgelig også Nike, Adidas og Reebok haft kronede dage. Tilsæt athleisure-trendens fortsatte evne til at snige sportswear ind i alle facetter af vores garderober, og du har et markant overtag.

Det sjove ved tendenser er nemlig især, at sportstøjet i dag blandes på kryds og tværs i vores outfits og ikke nødvendigvis signalerer, at vi er på vej tilbage fra fitnesscentret, men mere et overskud og tilhørsforhold, der sagtens kan blandes med et festligt miniskørt eller et par almindelige bukser.


Bæltetasken hitter stadig

Herhjemme har det været en sommer-, og især festivalfavorit i flere år, men nu har bæltetasken – båret over skulderen, selvfølgelig – gjort sit indtog i luksusmoden med så stor gennemslagskraft, at alle fra Gucci til Louis Vuitton har lavet deres egne ubetalelige versioner.

Mens den massive popularitet nogle gange dræber en trend, så lader det ikke til at være tilfældet, når man bevæger sig rundt i bybilledet (i København i hvert fald), hvor der i stedet kan spottes større variation i størrelser for tiden.

Og selv om tasken har fyldt mest i streetwear de senere år, så ses den altså i dag på tværs af stilretninger – på mange måder den samme bevægelse som sneakers har oplevet de senere år.


Smalle solbriller

Igen en af den slags tendenser, der har ulmet længe og måske endda har taget turen fra gaden til catwalken og så endnu bredere på gadeniveau. I hvert fald har de fleste modehuse ikke længere turde overse ‘The Matrix’-brillen i en eller anden form, og mens der selvfølgelig altid vil være klassiske solbriller som aviator- og cateye-modellerne, så er hurtigbrillen, som man kalder den, meget synlig i diverse design.


Gå amok i mønstre

I forlængelse af farveløssluppetheden og lysten til at glemme verdens uhyrligheder ser vi også flere, der blander mønstre, som de lyster. Det er en tendens, som vi ser mere og mere til på catwalken i takt med maksimalismen hos to af tidens mest indflydelsesrige modehuse, Gucci og Balenciaga, og som kun så småt er ved at gøre sit indtog herhjemme.

Vi har i hvert fald spottet flere eksempler i vores seneste street styles og håber kun, at legesygen kan sprede sig og skubbe til vores skandinaviske og praktiske garderober.

Læs også: Street style: Sneaker Banquet samlede skonørderne på Langelinie