Snart kan du prøve sneakers, før du shopper online – takket være augmented reality

Snart kan du prøve sneakers, før du shopper online – takket være augmented reality

Selv om onlineshopping vokser og vokser, så er det en stor udfordring for mange brands, at kunderne ikke kan prøve varen, før vi trykker køb. Det resultere ofte i en besværlig og dyr returneringsproces.

Men måske kan en ny app hjælpe. Vyking er et firma, der har specialiseret sig i augmented reality og tidligere arbejdet med at implementere teknologien i onlineannoncer. Nu har de dog teaset en app, der kan hjælpe dig med at vælge dit næste sneaker-køb.

I videoen illustreres det, hvordan du i Nikes webshop kan få et mere detaljeret kig på for eksempel Air Max 1. Det bliver for alvor sjovt, når skoen placeres på din fod, og du kan se, hvordan den passer til dit outfit.

Et opslag delt af Vyking (@vykingar) den

Vi har tidligere set apps, der bruger augmented reality til at afhjælpe shoppingproblemer – blandt andet fra Lacoste – men ud fra videoen lader Vyking til at tage skridtet videre med muligheden for at bevæge foden og bruge 3-D så livligt.

Spørgsmålet er selvfølgelig stadig, om det – som med det meste andet augmented reality – mest forbliver en sjov gimmick. Du kan selvfølgelig stadig ikke bruge app’en til at finde den rette størrelse eller føle, om skoen er for smal til din fod, eller bare føles mærkeligt, når du går i den.

Det vides dog endnu ikke, hvornår app’en rent faktisk er færdig og tilgængelig.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – musikfokus med nye sko fra Kanye, Skepta, Tyler og The Weeknd

Annonce