Fem stiltips fra Roskilde Festival du kan bruge resten af sommeren

Fem stiltips fra Roskilde Festival du kan bruge resten af sommeren
Foto: Christabelle Beaudry
Der er meget gøgl og fis og ballade på Dyreskuepladsen, men der var også stilinspiration nok til resten af den tørre, varme, danske sommer. Vi har peger på fem tips.

Bøllehatten

Elsket og hadet – som så meget 90’er-mode – bøllehatten fyldte godt op i landskabet på Roskilde Festival, som den også generelt gør i sommeren. Og ud over at være praktisk er den lidt kaskettens flabede eller mere nonchalant fætter.

Du kan vælge at gå den klassiske vej med den mindre skygge – tænk kongen af flabethed Liam Gallagher – eller stile mod et mere outdoor-look med bredere skygge, ofte med tilhørende strop, som måske er lidt mere nu.


Klare farver

Moden har det vildere og vildere med farver, prints og dekonstruerede silhuetter, og heldigvis ser vi tit noget af samme legesyge på Roskilde Festival, der er et frirum for de fleste. Selv uden for festivalsrammerne er sommeren et oplagt tidspunkt til at udfordre den ofte enkle danske farvepalette.

I streetwear-moden har orange og gul længe være favoritter i mere eller mindre neon-agtige udgaver, og som nuancer af solens stråler står de også godt til de fleste sommer-outfits – og du så går all in, eller blot bruger farven som et krydderi.


Sjove prints

I forlængelse af farvesnakken fylder prints som nævnt meget i mange kollektioner for tiden – og de kan næsten ikke blive vilde nok. Den var Roskilde-publikummet med på, hvor vi så alt fra det mere almindelige blomsterprint til humoristiske Find Holger-shorts.

For tiden bliver det for alvor sjovt, når prints mixes på kryds og tværs i ét look, og det var der selvfølgelig flere friske typer, som kastede sig ud i på Dyreskuepladsen. Det ser vi stadig mere og mere på catwalken og forventes også at sætte sit præg på næste sommer. Så hvis du ikke hoppede med på bølgen denne gang, er der altid næste år.


Kedeldragt

Kvinderne har længe haft heldragten/jumpsuitet, og Roskilde huskede os på, at looket stadig fungerer til mændene. Glemt alt om diverse onesies, der var fremme for nogle år siden bomuldsudgaver med lynlås helt op i hætten. Vi er mere i kedeldragtland her, som spiller med på workwear-tendenserne og kan styles på mange forskellige måder – også med et glimt i øjet som på festivalen.

Ukendt Kunstner på NorthSide 2016 (Foto: Michael Nørgaard)

Og så er det jo stadig kun to år siden, at Hans Philip fra Ukendt Kunstner rockede en hvid kedeldragt på NorthSide.


Luftvejsmaske

Japanerne har vidst det i mange år, og streetwear-modens apokalyptiske tendenser har også omfavnet luftvejsmasken. På Roskilde Festival var det mere en nødvendighed end et fashion statement, men det behøves jo ikke at adskilles. Der er også en slags miljøkommentar i maskeringen – og selvfølgelig en ekstra politisk dimension efter maskeringsforbuddet.


Med flere meteorlogers spådom om en fortsat knastør dansk sommer, kan en maske (ellers tørklæde over næsen) også bare blive en nødvendighed ligesom på Dyreskuepladsen.

Læs også: Se alle vores street style-reportager fra Roskilde Festival

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold