Siersted Store laver USA-kritisk merchandise – henter inspiration fra ‘The Wire’

Siersted Store har etableret sig som en tøjbutik, der ikke er bange for at kaste sig ud i nye projekter. Det beviste de to ejere, David Siersted Poulsen og Morten Munksgaard, igen i februar, da de lavede hele butikken om til et supermarked og solgte alt fra havregryn til t-shirts som brand-merchandise.

Nu er de klar med en ny merchandise-kollektion, der består af ni t-shirts, som er inspireret af tv-serien ‘The Wire’ og kaster et kritisk blik på Trumps USA.

»Den gamle kultserie skildrer de barske, socialrealistiske og til tider korrupte forhold i Baltimore i starten af 00’erne. Vi forsøger at drage paralleller til dagens USA, hvor vi oplever politimord, og vi har Trump, der vil have en mur op til Mexico, for ikke at snakke om, hvordan de påberåber sig deres Second Amendment, våbenlovgivningen, der giver folk ret til at forsvare sig på egen grund«, forklarer David og Morten i en mail.

»I sidste ende griner vi bare lidt af, hvor vanvittige de er, og hvor langt – eller ikke langt – de egentlig er kommet, siden ‘The Wire’ gik i luften i 2002«.

(Foto: Mikey Estrada)

Inspirationen er blandt andet tydelig på citatet ‘The Gods Will Not Save You’, der stammer fra serien, ligesom fuglen er en ravn, hvilket er navnet på Baltimores hold i amerikansk fodbold.

Kollektionen bliver sat til salg på lørdag den 20. oktober, men fredag aften holder Siersted release-fest i Råhuset, hvor den engelske rapper Kida Kudz optræder. Blandt de danske live-navne finder du indtil videre rapperen $HYBXI, men flere navne skulle blive tilføjet. Bag dj-pulten står André Supas Beton Sounds, Viktor Kortsen og Astrid Storm. Læs mere om festen på Facebook.

Læs også: De to 20-årige bag tøjbutikken Siersted vil udfordre: »Der er i forvejen alt for mange butikker i København«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af