Dolce & Gabbanas nedtur fortsætter – udsender undskyldningsvideo

Dolce & Gabbanas nedtur fortsætter – udsender undskyldningsvideo
Fra Dolce & Gabbanas SS19-show i Milano
Foto: Andreas Rentz/Getty Images

Domenico Dolce og Stefano Gabbana har overlevet deres andel af shitstorms, og mens deres brand sikkert også overlever denne, så kommer den tilsyneladende til at koste dem millioner af kroner.

Efter at ufølsomme kampagnevideoer og respektløse kommentarer tvang Dolce & Gabbana til at aflyse et timelangt show, der ville have inkluderet 140 personer og 1.400 gæster, og i sig selv har kostet utallige millioner kroner, er skandalen kun blevet værre for brandet. Mange kinesiske butikker har fjernet deres varer fra hylderne, vagter passer på Dolce & Gabbanas egne butikker, ligesom at internationale internetbutikker som Mr. Porter og Net-A-Porter ifølge Women’s Wear Daily dropper Dolce & Gabbana.

Mens det i første omgang nok drejer sig om varer, som butikkerne allerede har købt af Dolce & Gabbana, så vil det selvfølgelig kunne mærkes på den lange bane, hvis butikkerne holder fast i deres beslutning – og ikke blot gør det nu som en hurtig medløberbeslutning.

I et forsøg på at stoppe blødning har Dolce & Gabbana udsendt en undskyldningsvideo – dog kun på den asiatiske sociale medie Weibo – hvor de to designere ser betuttede ud og undskylder. Se videoen HER.

Ifølge en oversættelse fra Diet Prada siger de blandt andet:

»De seneste par dage har vi tænkt meget med stor sorg efter alt, hvad der er sket, og hvad vi har forårsaget i jeres land… We undskylder til alle kinesere i hele verden – og der er mange – og vi tager denne undskyldning og besked meget seriøst«.

»Vi har altid været forelsket i Kina. Vi har besøgt mange byer, vi elsker jeres kultur, og øjensynligt har vi stadig meget at lære. Af den grund undskylder vi, hvis vi har lavet en fej i den måde, vi har udtrykt os«, fortsætter de.

Som Diet Prada også fremhæver, så er ordet ‘hvis’ et mærkeligt valg i en undskyldning af så seriøs grad. Begge designere burde ikke være i tvivl om, at de lavede en fejl.

Tiden må vise, om undskyldningen kan stoppe brandets igangværende fald.

Læs også: Dolce & Gabbana aflyser storslået show i Shanghai efter anklager om racisme

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold