Heron Preston beviser igen, at bæredygtighed er mange ting, men bestemt ikke kedeligt

Heron Preston beviser igen, at bæredygtighed er mange ting, men bestemt ikke kedeligt
Fra Heron Prestons debutshow under SS19-modeugen i Paris
Foto: Aurelien Meunier/Getty Images

»Jeg har ikke tænkt mig at belære. Jeg er bare nysgerrig«.

Sådan har Heron Preston sagt i et interview med SSENSE, som vi også beskrev i vores portræt af den fremadstormende designer. Han snakkede om hans måde at anskue bæredygtighed på. Et emne der selvfølgelig fylder meget i modebranchen, som i resten af verden, i denne tid. Nu er Prestons nysgerrighed blevet til et nyt koncept, eller et program han kalder Re-Design.

»Det er et bæredygtigt syn på materialer med miljøet som omdrejningspunkt«, skriver han i et nyt Instagram-opslag, hvor han samtidig præsenterer de første design – eller tests, som han kalder dem.

Der er tale om forskellige tasker (som du kan se, hvis du klikker dig igennem hans Instagram-opslag). En orange skuldertaske er lavet af PVC, som han brugte i et showroom i Paris for to år siden, og som siden har stået på et lager uden planer om, at det skulle bruges igen.

De andre tasker, som han har lavet (måske kun som en test), er tænkt som en indpakning, der kan bruges, til hans solbrillesamarbejde med Nike. De er lavet ud af gamle tasker, der er blevet dekonstrueret og syet sammen igen med tilføjede detaljer.

Den slags såkaldt upscaling og brug af allerede eksisterende, kasserede metervarer er på ingen måde nytænkning, men det er fedt at se et mærke med så meget medvind og opmærksomhed tænke i de baner. Det kan være med til at gøre bæredygtighed mindre abstrakt og ‘kedeligt’. Preston beviser i hvert fald, at man sagtens kan have miljøet for øje og samtidig designe moderne streetwear.

Læs også: Heron Preston er godt på vej til at blive den næste Virgil Abloh

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold