Italiensk designer sviner Madonna til for at gå i hans brand

Italiensk designer sviner Madonna til for at gå i hans brand
Madonna under årets Eurovision Song Contest-finale i Tel Aviv
Foto: Michael Campanella/Getty Images

Det skulle ellers være tid til at fejre. Marcelo Burlon havde leveret sit SS20-show i Milano med sit brand County of Milan. Et show som han blandt andet brugte til at sætte fokus på Italiens stramninger i immigrationspolitikken ved at caste en majoritet af sorte mænd med afrikansk baggrund. Burlon er selv immigrant, da hans forældre kom til Italien fra Argentina, da han var barn.

Men så kom Madonna lige i vejen – eller Burlons reaktion på at se Madonna i sit design kom i vejen. I går postede designeren nemlig et billede af Madonna i en printet hoodie og joggingbukser fra County of Milan på Facebook, hvor han ærgrede sig over, at hun gik i tøjet og forsikrede, at hun ikke havde fået det gratis, men selv havde betalt for det.

Mens det er én ting, så er det største problem, at han valgte at bruge betegnelsen ‘la cessa’ om Madonna, hvilket er italiensk slang, der vist bruges til at sige, at nogle er utroligt grimme – eller det, der er værre.

Burlon – eller folk omkring ham – opfattede hurtigt, at den slags ikke er så smart på internettet og fjernede opslaget, men skaden er sket – også selvom Burlon efterfølgende begyndte at dele billederne af Madonna i tøjet, som om han var stolt over det.

Det er især vagthundene hos Diet Prada, der har sørget for at gøre folk (inklusive os) opmærksomme på Burlons kommentar, ligesom Instagram-profilen førte an i sagen mod Dolce and Gabbana efter deres mislykkedes asiatiske eventyr sidste år.

Burlon har nu undskyldt på Instagram, hvor han ifølge af et sort billede blandt andet skriver: »Jeg lavede en kæmpe fejl, og jeg vil gerne først og fremmest undskylde for min dumhed. Sociale medier er et redskab, der ofte kan blive brugt til et løssluppent grin, men hvad jeg virkelig har lært i dag, er, at det aldrig må blive på bekostning af et andet menneske eller en gruppe af mennesker. Jeg vil gerne bede om tilgivelse og ytre min ærlige fortrydelse til Madonna og alle jeg har fornærmet, krænket eller rørt«.

»Jeg lavede en naiv og dum fejl, men roden af den må ikke blive misfortolket som kvindefjendsk, fordi det var på ingen måde min motivation«, skriver han.

Ud fra kommentarerne på Burlons Instagram-profil mener folk også, at han trådte langt over grænsen. Men mens det kan virke uheldigt, at det nu tager fokus fra hans nye kollektion, så kan man også spekulere i, om det er planlagt. Det er efterhånden bevist mange gange, at brands kommer sig efter disse shitstorms, og at det hurtigt bliver business as usual, og nu ved du da, hvem County of Milan er.

Senest har vi netop set Dolce and Gabbana få en stor artikel i The New York Times om deres genopstandelse – noget som Diet Prada heller ikke var helt tilfredse med.

Herhjemme husker du måske, da Wood Wood-designeren Karl Oskar Olsen ikke var helt tilfreds med, at den daværende X Factor-dommer Lina Rafn optrådte i programmet med en Wood Wood-cap. Der var dog den store forskel, at han ikke gik direkte til angreb på Rafn.

Læs også: Dolce & Gabbanas nedtur fortsætter – udsender undskyldningsvideo

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold