De bedste show-looks fra Copenhagen Fashion Weeks åbningsdag – fra cowboyinspiration til fængselsdetaljer

Modeugen har igen ramt København, og vi samler op på de seks bedste indtryk fra de første shows.
De bedste show-looks fra Copenhagen Fashion Weeks åbningsdag – fra cowboyinspiration til fængselsdetaljer
Modeller på catwalken til Brøgger-showet. (Foto: Copenhagen Fashion Week)
7 Days SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

7 Days’ splitdesign

Hvad gør man, når man bliver fyret som kreativ ansvarlig for et brand? Man fortsætter stilen med sit eget mærke.

Det lader i hvert fald til at være, hvad Malkit Singh har gjort. Med sit debutshow med 7 Days fortsatte han i hvert fald sportsæstetikken fra den tidligere arbejdsplads Halo. Men mens Halo fokuserede (og nok stadig gør uden Singh) på monokrome farveflader og en snært af noget militaristisk, så er 7 Days mere et billede på en aktiv livsstil, hvor en trenchcoat godt kan blandes med trænings-tights.

Og så blev der leget med med mønstre og klare farver, som på dette joggingsæt, der tog fat i det splitdesign, som har fyldt meget i udlandet et par også og også har ramt DK via blandt andre (di)vision og Muf10.

Uden at være mindblowing var det et flot og naturligt skridt videre for Singh som designer.

Brøgger SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Brøggers blazere

Vi bliver ikke trætte af en oversize blazer foreløbig. I hænder på den fremadstormende designer Julie Brøgger fik den ellers maskuline silhuet et skud femininitet med statement-ærmer og høje slidser i siderne.

Især denne hvide version stak ud under Brøggers andet catwalkshow, der overlevede et ordentligt regnskyl minutter før showstart. Med en blanding af knækket hvid og hvid og et lettere skjorte-agtigt materiale og tungere blazer-stof kom designet for alvor til sin ret.

Brøgger SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Og for at understrege lookets kønsneutralitet inkluderede showet også en herremodel i samme jakke med tilhørende shorts. Brøgger skubbede også til kønskoderne med to herremodeller i kjoler.

Résumé SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Résumés cowboy-looks

Vi havde forventet at se en del cowboyinspiration denne modeuge efter de internationale herremodeuger tidligere i år og Lil Nas X’s succesridt med ‘Old Town Road’. Og allerede et par shows inde i modeugens første dag stod det også klart, at det er en tendens, de danske brands har for øje.

Mens det hos mange dog er blevet ved viben, især fra cowboyhatte og -støvler, så tog Résumé-søstrene Anne Louise Faurholt og Emma Lohmann heldigvis også inspirationen med ind i designet, men med et moderne og farverigt twist.

Som denne læderjakke med slangeskindsprint, der sagtens kunne være båret af en dræber i en semigammel western – hvis den altså ikke havde været skrigorange. Et stærkt statement-piece.

Publikum blev også mødt af en rytter på hest i Résumé-outfit, ligesom soundtracket inkluderede America ‘A Horse With No Name’, Laid Back ‘White Horse’ og Dolly Parton ‘Jolene’ for at slå temaet fast.

Pseudonym SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Pseudonyms prints

Pseudonym var endnu et af de brands, der debuterede på showkalenderen på modeugens første dag. Og selvom kollektionen stak i mange forskellige retninger – fra cykelshorts og tights til dobbeltradede jakkesæt og silketørklæder – så var det look for look både en flot og anvendelig kollektion, Jacques Zhang præsenterede.

Det var især kollektionens skarpe printdetaljer, der udmærkede sig – som på bowlingskjorten, der stadig fylder meget i det internationale herremodebillede. Pseudonyms bud kom i en pastelfarve med den ene side brudt op af et lysestage-lignende print, der farvemæssigt fik tankerne til at vandre mod Pradas seneste Frankenstein-kollektion, hvor bowlingskjorten også spiller en fremtrædende rolle. Og der er ingen tvivl om, at skjorten vil tage sig godt ud, uanset om man styler den med et par mørke bukser, som Pseudonym gjorde, eller under et fuldt jakkesæt.

Pseudonym modeugedebut var et interessant bekendtskab, som vi især vil huske for mærkets evne til at inkorporere netop de printede detaljer – ikke bare på bowlingskjorten, men også på frakker, silketørklæder og de mere sportsorienterede elementer.

Sunflower SS20. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Sunflowers stramhed

Hvis man skal være hård, så føles Sunflower nogle gange som én idé, der bliver gransket: Klassiske herre-styles med et vist 70’er-afsæt. Tænk jakkesæt, jeans, skjorter og trenchcoats. Det er flot med mange enkeltstående flotte pieces, men som show bliver det nogle gange en anelse monotomt.

Til gengæld åbner æstetikken op for, at et lille brud på den strikse dna virkelig skiller sig ud. Det beviste et par gule nylon-agtige bukser, der pludselig blandede noget streetwear-hype ind i det ellers tidløse look. Sat sammen med en af Sunflowers stilrene blazere viste outfittet netop, hvordan brandets design kan fungere i mange garderober – og det er netop en af pointerne, at eviggyldige går imod tidens opskruede tempo og kan bruges i mange sæsoner i nye sammensætninger.

Muf10 SS20 (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Muf10’s små detaljer

Som vi skriver i vores showanmeldelse, så er de skæve detaljer ved at blive en fin del af Reza Etamadis design-dna. Det er denne stumpede skjorte også et eksempel på. Sammen med sølvbukserne er looket også et eksempel på, at Muf10 med rette er ved at turde satse på, at deres design kan stå alene uden de vilde dikkedarer.

Samtidig er der en detalje på skjorten, som holder liv i Etamadis gadefortid (og -nutid), der ellers fylder mindre og mindre i brandets fortælling og æstetik. Sticker-printet på brystet er nemlig en kopi af det klistermærke, man får på trøjen, når man besøger nogen i fængslet.

Læs også: Showanmeldelse: Det er slut med at tvivle på Muf10

Tjek hele vores dækning af modeugen HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af