Banksy laver atypisk webshop – sælger t-shirts og Stormzys skudsikre vest

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af @stormzy den

Da Stormzy spillede på Glastonbury i sommers bar han en specialdesignet skudsikkervest, som street art-kunstneren Banksy havde lavet til ham. »Den bedste, mest ikoniske nulevende kunstner på planeten Jorden, den eneste ene Banksy«, som Stormzy beskrev ham i ovenstående Instagram-opslag.

Nu kan du så købe vesten og andre Banksy-værker til overraskende lave priser, i hvert fald set i lyset af at hans billede af det britiske parlament som aber blev solgt for 85 millioner kroner for et par uger siden. Den skudsikre vest koster for eksempel 7.300 kroner, mens en Nike-t-shirt med Banksy skrev hen over logoet koster 260 kroner. Der er også kopper til under 100 kroner.

Der er selvfølgelig ikke tale om en normal webshop, hvor du putter en vare i kurven, betaler og venter på postbudet. Når man checker ud, skal man derimod svare på spørgsmålet ‘Hvorfor betyder kunst noget?’, hvor ordet hvorfor endda er streget over. Ens svar ryger så ind i en pulje, hvorfra de heldige vindere skal findes, som får lov til at købe varen. Det sker, når butikken lukker igen den 28. oktober.

Banksy beder også rige kunstsamlere om ikke at forsøge at købe noget. Webshoppen ligger i forlængelse af kunstnerens fokus på, hvad kunst er værd, og på de enorme summer som kunstværker, inklusive hans egne, i dag handles til. Tidligere lavede han et stunt, hvor et billede blev makuleret i rammen (dog kun halvt, da maskineriet gik i udu), efter at det var blevet solgt på en auktion. I webshoppen kan man købe en frynset t-shirt, der refererer til netop det stunt.

Tjek webshoppen HER og prøv lykken.

Læs også: Nike-løbesko kan blive ulovlig – forbund undersøger sagen

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold