Virgil Abloh spår om døden af den streetwear-bølge, han selv har startet

Virgil Abloh spår om døden af den streetwear-bølge, han selv har startet
Virgil Abloh. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Siden Pyrex og Been Trill. Siden hans første Off-White-show i 2014, og med Louis Vuitton-debuten sidste år har Virgil Abloh været en af frontløberne for streetwear-indtoget på luksusmodens bonede catwalks. Både i kraft af hans designs, hvor hættetrøje, sweatshirts og bomberjakker blev en del af herregarderoben, og i hele hans tilgang og baggrund. Uden en tøjdesignuddannelse sparkede han døren ind til de ypperste gemakker med den største selvfølgelighed.

Derfor er mange blevet overrasket over, at Abloh i et nyt interview med Dazed nærmest lægger streetwear i graven, da magasinet spørger, hvad han tror, der kommer til at ske med ideen om streetwear i det næste årti.

»Wow. Jeg vil helt klart sige, at den kommer til at dø. Dens tid vil slutte. Efter min mening, hvor mange flere t-shirts, kan vi eje, hvor mange flere hoodies, hvor mange sneakers?«, siger han.

»Jeg tror, at vi kommer til at ramme den her virkelig fede måde at udtrykke din viden og personlige stil igennem vintage – der er så meget tøj, der er cool, som er i vintage-butikker, og det handler bare om at gå i dem. Jeg tror, at moden vil bevæge sig væk fra at købe nyt. Det bliver noget med, hey, jeg går lige ind i mit arkiv«.

Det kan lyde som et vildt statement, men er egentlig helt i tråd med, hvad man har sagt i noget tid. For eksempel at genbrug snart vil overhale fast fashion som industri. Vi har også allerede set flere stjerner på de røde løbere iklædt vintage-kjoler fra de store modehuse, netop for at udstråle en historisk viden og selvfølgelig en miljøbevisthed.

For det bæredygtighedsfokus, som vi ser over alt i moden – og alle andre steder – spiller nok en stor rolle i Ablohs udtalelse. Vintage betyder dog ikke at betyde, at streetwear-æstetikken dør, men i luksusmoden er det klart, at der er meget mere historie og et større arkiv at trække på i mere klassiske fortolkninger af kvinde- og herregarderoberne.

Så må vi se, om han får ret i løbet af de næste par år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af