Den ultimative guide til Københavns bedste vintage- og secondhandbutikker

Det boomer med vintage- og secondhandbutikker i København. Så mange, at man hurtigt mister overblikket. Her guider vi derfor til en række af de allerbedste butikker, hvor du skal stikke hen, hvis du er på udkig efter unikke items eller highstreet til halv pris.

Nørrebro

https://www.instagram.com/p/B4Utfpvh_7j/?utm_source=ig_embed

Studio Travel

Hvis genbrug ikke handler så meget om at spare penge, som at finde frem til de der unikke fund, som ingen andre med sikkerhed tropper op i, så bør man stikke forbi Studio Travel i Blågårdsgade. Siden 2014 har butikken solgt eksklusive fund fra særligt italienske luksusmodehuse som Prada, Marni, Fendi og Missoni. Og sidste år udvidede butikken med egen kollektion lavet af særligt udvalgte genbrugstekstiler.

Læs mere og se udvalget på butikkens website eller følg @studiotravel på Instagram.

Blågårdsgade 14.

https://www.instagram.com/p/BeIsfbThc36/

Tú a Tú

Som enhver anden vintage-butik med respekt for sig selv har Tá a Tú på Nørrebro udvidet den fysiske butik med en virtuel af slagsen. Og selv om den lille charmerende kælderbutik bestemt er et besøg værd, så er online-biksen én af de mest overskuelige af slagsen, hvor du lynhurtigt kan se, hvad de ligger inde med fra dit yndlingsmærke.

Læs mere og se udvalget på butikkens butikkens website og på Instagram.

Jægersborggade 56, kld.th.

https://www.instagram.com/p/B4h4b5dB95e

Keiko

Keiko er en af byens mere artsy vintage-butikker, der ikke bare har et udvalg, som får berliner-æstetiske hjerter til at hamre, men også arrangerer månedlige kunstudstillinger. De udvalgte items kan købes i den lille butik på Nørrebro og via det gode gamle først-til-mølle-princip på deres Instagram-profil.

Se udvalget og shop via butikkens Instagram.

Birkegade 9.

https://www.instagram.com/p/BvMU3RnHw-P/?utm_source=ig_web_copy_link

P-A-R

Der er ikke mange af dem, vintage- og second hand-butikker der henvender sig udelukkende til mænd. Men P-A-R på Jægersborggade er én af dem. Pladsen er lille og sortimentet nøje kuraterede pieces fra mærker som Norse Project, Acne Studios, Wood Wood, Comme Des Garçons, Tonsure og Our Legacy.

Se udvalget på butikkens Instagram-profil.

Jægersborggade 45.

Indre by

https://www.instagram.com/p/B5IebfDBFVh/

Knigge Vintage

Studiestræde er det rene vintage-Mekka med secondhand- og vintagebutikker så langt øjet rækker, og én af de senest tilkomne er Knigge Vintage. I det lilla-malede kælderlokale boomer det med kvindetøj og accessories i pangfarver. Og så er priserne rimelige.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Studiestræde 24.

https://www.instagram.com/p/B3XjC6Whlwa/

Veras

Veras er et cirkulært genbrugskoncept, der med bytte, salg og køb af genbrugstøj, forsøger at sætte en stopper for overforbrug af tøj. I butikken i Studiestræde kan du købe og bytte dig til et væld af genbrugsfund fra private garderober i København. Butikken er spækket med tøj, sko og accessories i en bred farvepalet, der både favner de kunder, der bader sig i pangfarver og mønstre, og dem, der mere er til det monokrome og minimalistiske. Vil du selv sælge ud af gemmerne afholdes udendørsmarkederne Veras Market året rundt, og så har stifteren af Veras delt sine 10 bedste genbrugstricks med Purchase-læserne.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og på Instagram.

Studiestræde 27, kld.

https://www.instagram.com/p/BkuhovGAWIJ/

Paloma Vintage

Hvis man er nede med hele #oldcéline-trenden, så er det, ifølge det britiske Vogue, Grønnegade-butikken Paloma Vintage, man skal gå efter. Magasinet har nemlig smidt den lille butik med de skaksternede gulve på deres liste over verdens bedste high-end-vintagebutikker. I sortimentet finder man nøje udvalgte items fra mærker som Chanel, Ralph Lauren, Ungaro, Loewe, Oscar de la Renta, Missoni og Dior.

Læs mere og se udvalget på Instagram.

Grønnegade 29.

audrey

Audrey Vintage

Er du fan af ‘Breakfast at Tiffany’s’, og har du en drøm at udleve din indre Holly Golightly, så er den lille tidslomme Audrey Vintage i Indre By et besøg værd. Ejer Lone Kahn håndplukker butikkens udvalg i blandt andet Paris, og det gælder for alt derinde – fra kjolerne i det gamle trægarderobeskab til smykkerne side om side i smykkeskrinet og hattene draperet på inventarhjørner – at det skal være noget, Audrey Hepburn ville have båret.

Du kan følge butikken på Facebook eller på Instagram.

Hyskenstræde 12.

https://www.instagram.com/p/B4j8wXVhn05/

Collect23

I Gothersgade ligger én af Københavns seneste knopskudte vintage-butikker Collect23, hvor model og stylist Julie Blichfeld sælger ud af sine håndplukkede pieces. I sortimentet finder man både de helt dyre luksusmærker og et udvalg til mere menneskelige priser.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og på Instagram.

Gothersgade 27, 2.

https://www.instagram.com/p/BfBht_VnPSn/

Hypetrade

Er du glad for sneakers, men samtidig lidt træt af tårnhøje priser og forventningen om, at man ligger tre døgn i sovepose for at sikre sig de seneste modeller? Så tag forbi Hypetrade, hvor man kan få alt fra sæsonens største sællerter til de mest nichenørdede limited edition-sneakers – alt sammen til en bedre pris og uden brug af sovepose.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Badstuestræde 17.

https://www.instagram.com/p/ByfZQEWh6Pa/

O-S-V. Secondhand Fashion

Vil du have kæresten med på vintage-shopping, så er O-S-V. Secondhand Fashion den oplagte destination. I den store butik på Peder Hvidfeldt Stræde kører de nemlig 50/50 på herre- og damemode. Find blandt andet et bredt udvalg af kendte mærker som Acne, Norse Projects og Han Kjøbenhavn.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Peder Hvitfeldts Stræde 4.

liafi

Liafi Studio

I Københavns secondhandlandskab finder man et utal af forretninger, der primært af kvinderne for øje. Men i Studiestræde, lige overfor secondhand-butikken Wasteland, ligger Liafi Studio, som inviterer mændene ind i vintagegamet. Den lille butik byder på kurateret unisex-tøj og streetwear fra high end-brands som used future, Omcism, Wemaisnone, Isnurh, Acne, Prada, Givenchy, Vetements til langt mere overkommelige priser.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Studiestræde 18.

split

Lula 2ndhand

Liza Zetterström og Sara Samucha savnede en god secondhandbutik i Indre København, så de besluttede sig for at åbne en selv. Med mærker som Alexander Wang, Marni, Stella McCartney, Isabel Marant og Proenza Schouler rammer de også vores behov for at få fingre i internationale designere til billigere penge.

Du kan se udvalget på Instagram.

Antonigade 9, kl.tv.

magnolia

Magnolia Luksus 2ndhand

»Vi sælger udelukkende mærkevarer«, står der på Magnolia Luksus 2ndhands hjemmeside, der da også er spækket med en række af de særligt tunge mærker. Her kan du være heldig at finde en Chanel bouclé-jakke fra dengang, Coco selv syede knapper i den.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Købmagergade 5.

TIMESUP

Time’s Up Vintage

Den lille butik i Krystalgade er blevet nævnt på britiske Vogues liste over verdens bedste vintagebutikker. Her finder du et udvalg af både eksklusive klassikere og tøj i høj kvalitet på tværs af prispunkter. Naomi Campbell, Kanye West, Jane Birkin, Leonard Cohen og Lady Gaga har allerede været forbi, og man skal da også holde sig opdateret, hvis ikke stamkredsen af samlere skal snuppe de bedste fund fra blandt andet Yves Saint Laurent og Chanel foran næsen på én.

Du kan læse mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Krystalgade 4.

KBHK

København K

Det er svært at komme uden om København K, hvis du vintage-shopper i Indre By. I begge butikker finder du et bredt udvalg af retrotendenser, som er inddelt i forskellige kategorier, så man let kan navigere sig gennem udvalget.

Du kan læse mere og se udvalget på butikkens website og på Instagram.

Studiestræde 32 og Teglgårdsstræde 6.

WASTELAND

Wasteland

Er du til blomstrede 70’er-skjorter, 90’er-træningssæt eller på udkig efter en ny band-t-shirt til samlingen? Så skal du forbi Wasteland.

Fang dem på Facebook.

Studiestræde 19, Kbh. K

EPISODE

Episode

Er du på udkig efter sko, har de både billige Converse, Dr. Martens, biker-boots og 60’er-platforms. I vinterperioderne har de et bredt udvalg af rulamsfrakker og ruskindsskjorter. Men hey, sæt god tid af til jagten – man kan lynhurtigt bruge flere timer i den to-etagers butiks kæmpestore sortiment.

Læs mere på butikkens Facebook-side.

Larsbjørnsstræde 8.

Frederiksberg

mudanashi

Muda Nashi

I hjertet af Frederiksberg ligger den lille intime vintage-butik Muda Nashi, hvor man dels kan finde et kurateret udvalg af de seneste sæsoners bestsellers såvel som det tøj og de sko, tasker og accessories, der stadig bliver revet ned fra hylderne hos nogle af de største modehuse.

Læs mere på butikkens website og på Instagram.

Godthåbsvej 11A.

Jerome

Jérôme

Den startede lidt tystys som en af modebranchens interne hemmeligheder, men er sidenhen blevet én af Vesterbros mest velbesøgte vintage-butikker. I sortimentet finder man håndplukkede eksklusiviteter fra verdens førende stilmetropoler.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Gammel Kongevej 105.

blameitonlulu

I Blame Lulu

I kædens tre butikker finder man et mix af nyt, gammelt og alt det, man ikke vidste, man ledte efter. Hvad end man er på udkig efter sko, tøj, smykker eller parfumer, er I Blame Lulu en skattekiste, der ikke skuffer.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Gl. Kongevej 101 – men også Rosenvængets Alle 8, Kbh. Ø og Store Regnegade 24, Kbh. K.

Vesterbro

https://www.instagram.com/p/B3MyFl-nAiN/

The Wilde Shop

En af hovedstadens nyeste vintagebutikker ligger i hjertet af Vesterbro og er efter sigende en hyldest til Oscar Wilde. Der er fokus på pebrede klassikere fra luksusmærker som Prada, Yves Saint Laurent og Céline og kimonoer og silkejakker fra Kina.

Læs mere og se udvalget på butikkens website eller på Instagram.

Istedgade 108.

Prag

Prag

Prag åbnede deres første butik i Københavns ældste pornobutik på Vesterbrogade, og fik siden en søsterbutik på Nørrebro. Butikkernes mange kvadratmeter rummer alt fra prangende kjoler, pailletter, læderbukser, pelse, sko og oilskinsjakker.

Læs mere på butikkens website og Instagram.

Vesterbrogade 98A og Nørrebrogade 45.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af