D’Store Mix live

Soundvenues udsendte medarbejdere aflagde Radiohuset et visit i forbindelse med det ugentlig tilbagevendende program på Statsradiofoniens P3, D’ Store Mix. Anledningen var at undersøge hvorledes dette velrennomerede elektroniske musikprogram bliver produceret og under hvilke motiver det for fire år siden var blevet undfanget. Siden da har D’ Store Mix spillet hver lørdag mellem kl. 19 eller 20 og 24. Programmet er tilegnet genrer som Hip-Hop, House, Techno, Electronica og Chill-out af den ægte undergrundsslags, som er vanskelig at opdrive på andet end vinyl i specielle importforretninger. Det er altså musik, som man skulle tro havde en relativ snæver målgruppe, men ikke desto mindre har programmet omkring 160.000 faste lyttere.

Stedet for programmet er Radiohusets afdeling på H.C. Ørstedsvej, hvor Soundvenues udsendte bliver mødt af tekniker Peter Thorneman, også kendt som omdrejningspunktet for quizzen i
D’ Store Mix’ søsterprogram, Festudvalget. Vi bliver lukket ind i et mindre studie, hvor programmet er godt inde i sin føste time, Hip-Hop-timen, hvor DJ Noize står dybt koncentreret over mixerpulten. Noize er kendt for sin tidligere titel som verdensmester i mix – ved nærmere observation forstås hvorfor.

Programmet er dedikeret til musikken og derfor forekommer der ikke helt så meget snak i de forskellige DJ-sets, men Krede forhører sig med Noize om de "lige skal snakke lidt". Det resulterer i at Krede indledningsvis tager lidt pis på Noize og det bidrager endnu mere til den meget afslappede stemning som hersker i studiet. Udover de to i studiet, sidder tekniker Thorneman med benene oppe og teknikerassistenten har åbenbart tid til at hente øl til os i studiet. Krede har travlt med at få installeret en plakat for D’ Store Mix anden compilation CD i en skifteramme, men man skal ikke tage fejl af den høje grad af proffesionalisme der præger folkene her.
Dette viser sig tydeligt da klokken nærmer sig sig 21 og Noize og Krede afrunder timen med en snak om fremtidige arrangementer på Hip Hop scenen. Samtidig er aftenens gæst, DJ Lasse Lovelace ankommet og dette skaber en hektisk aktivitet under Radioavisen, hvor både Krede og Thorneman rigger den modsatte mixerpult til. Roen lægger sig igen da DJ Lasse er kommet i gang med sit set som består af lidt hårdere techno end man sædvaneligvis kan høre i D’ Store Mix, men Lasse er også resident på en klub i Berlin og spiller sædvanligvis foran et par tusinde mennesker der formentlig fyrer den mere af end lytterne ude i de små danske hjem. En af Lasses egne produktioner blev spillet som åbningsnummer ved året Loveparade i Berlin, forklarer han stolt under vores samtale med ham efter settet. Under settet har Krede tid til at tale lidt med de udsendte og svarer hjælpsomt på spørgsmål, kun afbrudt af hans små samtaler med Lasse som ellers får lov at koncentrere sig om musikken. Afslutningsvis skal det nævnes at det lykkedes Krede at smadre glasset til skifterammen, uden det dog kunne høres i radioen, og derfor må opgive det ellers så optimistiske projekt.

Almindeligvis er gæsterne i programmet DJs og musikere fra ind- og udland, der spiller hvad de selv har lyst til. Krede og Madvig, der er initiativtagerne til programmet, har en fælles fortid som værter på the Voice og Puls, og Madvig har sågar været vært på MTV. Med D’ Store Mix har de imidlertid fået lov til at lave et radioprogram om den musik, de selv brænder for, og som de i en årrække har spillet som DJs. Det kræver derfor heller ikke den store forberedelse for dem at producere programmet, idet de er i stand til at trække på deres store kendskab til elektronisk musik og deres netværk i miljøet. Ud over radioprogrammet har de også skabt opmærksomhed omkring den elektroniske musikscene ved at afholde en række fester i Radiohuset (At the Radiohouse), de har udgivet to compilation CDer med house og chill-out, og endelig står de for chill-out teltet på Roskilde festivalen.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold