Pinboys: Til release-party med keglerne

Pinboys er navnet på det seneste danske band, der har formået at få en pladekontrakt i udlandet. Som i tilfældet The Raveonettes ruller millionerne dog ikke ind med det samme for Pinboys, og bandet skal uden tvivl sælge rigtig mange plader for at få noget nævneværdigt økonomisk ud af dette. Bandet udgiver en såkaldt "split-cd" med det noget mere erfarne White Frogs fra Brasilien.

Der er dog ingen tvivl om at det er en virkelig stor chance for det unge århusianske band, der uden tvivl vil have et større potentielt publikum i USA end i vores egen lille andedam.

Alene det at bandet har fået en pladekontrakt i udlandet har da også trukket en del opmærksomhed og musikbutikken Music i Århus var også ganske velbesøgt til torsdagens release-party.

Her diskede Pinboys op med cirka 30 minutters prøve på deres emopunk, som med forsanger Jakob Thalund Møllers egne ord betyder emotionel punk. I forhold til den punk, som vi kender den fra eksempelvis NOFX og The Ramones er emopunk en noget mere melodisk version, og Pinboys udmærker sig for eksempel ved at have en både mandlig og kvindelig sanger.

På trods af en temmelig dårlig lyd gav Pinboys overbevisende prøver på deres energiske musik og bandet virker i stand til at ramme den "amerikanske" lyd, som er så populær i øjeblikket med blandt andet Sum 41, Good Charlotte og tidligere Blink 182. Pinboys skal dog ikke umiddelbart placeres i denne bås, idet bandet bestemt også har lidt hårdere punket materiale at byde på og umiddelbart ligger i en lidt tungere ende end førnævnte bands.

Det stærkeste våben Pinboys besidder er uden tvivl sang-samspillet mellem Jakob T Møller og Stina Nørager. Dette giver virkelig et ekstra pift til hele lydbilledet og passer fint til den lidt ensformige musik.

Pinboys er stadig et ungt band og mangler stadig nogle flere stærke melodier. Quit It er bandets bedste bud på et hit indtil nu, men flere sange har potentiale og bandet vil utvivlsomt udvikle sig på deres forestående turné i USA.

Bandet gør det generelt godt og er blevet godt sammenspillede. Forsanger Jakob T skal dog gøre op med sig selv om han vil synge engelsk med amerikansk eller britisk accent. Det kan give lidt af en stilforvirring for det amerikanske publikum, når den ene linje bliver sunget med drævende London-engelsk accent, mens den anden på tykt amerikansk. En lille detalje for en dansker måske, men noget der gerne skal være i orden, når man skal ud til et internationalt publikum.

Der er dog ingen tvivl om at Pinboys har hvad der skal til inden for den genre, og med lidt mere erfaring bliver bandet en fornem repræsentant for Danmark i udlandet indenfor emopunken.

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows