The Fall

The Fall har mere end tyve album på samvittigheden. Det britiske band voksede ud af post-punk-bevægelsen i slutningen af 70’erne og har lige siden været en magtfaktor på den alternative rockscene, selv om deres udgivelser har varieret i kvalitet. Nu er de tilbage med ‘The Real New Fall LP’, hvis mærkværdige titel skyldes, at albummet, med originaltitlen ‘Country on the Click’, blev lækket på internettet i utide.

Mark E. Smith er som altid The Falls altdominerende midtpunkt, og stilen er stadig så enkel som en billig øl på en bardisk, et politisk slagord eller en knytnæve i ansigtet. Et simpelt punket riff, et endnu mere simpelt tromme-beat samt Smith ved mikrofonen. Og manden er ikke blevet blidere med alderen – han vrisse-vrænger stadig sine drævende og uforståelige tekster ud med foragt for sine omgivelser og fornemmelse for groovet. “To wear Chanel, you have to shave first / And be a man, where do you stand, huh?” Yep.

The Fall’s lyd bliver visse steder for simpel og primitiv, men ‘The Real New Fall LP’ har mange eksplosive højdepunkter. ‘Green Eyed Loco-Man’ og ‘Theme From Sparta F.C.’ er ren punk-attitude fra en mand med gråt hår på brystet. ‘Mountain Energei’ er skrabet lo-fi, og ‘The Past #2’ samt ‘Recovery Kit’ er funky som ind i helvede.

Smiths ansigt er muligvis mere furet end den gennemsnitlige rockstjernes, men bandets musik er stadig ubehøvlet og energisk indie-rock fra øverste skuffe. Det store ubehagelige fald ind i alderdommens anonymitet synes heldigvis langt borte for The Fall.

The Fall. 'The Real New Fall LP'. Album. Action Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af