Underworld

Er det ikke musik det handler om? Og seks-karriere, er det ikke stavet forkert? Ja og nej.
Det handler om musik, om et af hvor tids største bands indenfor den elektroniske musik – Underworld, og deres karriere, en karriere der får seks ud af seks på barometeret!
Underworld, bandet der startede som en trio men endte som en duo, er der nok ikke så mange der kender til, som der burde være. De har kun haft ét enkelt stort kommercielt hit, ‘Born Slippy’, som var at finde på soundtracket til ‘Trainspotting’, men de har leveret banebrydende musik siden 80’erne, og så har de optrådt fem gange i Danmark, én gang i Århus, én gang i København og tre gange på Roskilde festivalen – faktisk ganske imponerende.
Underworld bestod indtil april 2000 af Karl Hyde, Rick Smith og Darren Emerson, men i april 2000 forlader Darren trioen, han ønsker at udforske andre musikalske områder, Hyde & Smith fortsætter herefter som en duo.

‘Anthology 1992 – 2002’ er en opsamling af nogle af deres bedste numre gennem tiderne, en musikalsk rejse i den elektroniske musiks kalender, som spænder over alt fra progrssive house til drømmende trance.
Der er numre der går tilbage til tiden under navnet Lemon Interrupt, bl.a. progessive house nummeret ‘Bigmouth’ med det dejlige skøre mundharmonika riff.
I 1993, samme år som ‘Bigmouth’ udkom, kom også første single under navnet Underworld, en sang med en titel som Osama Bin Laden nok ikke er helt enig i – ‘Mmm Skyscraper I Love You’. Teksten er selvfølgelig blevet til under en flyvetur over New York. Med dette nummer introduceres et af Underworlds kendetegn, blandingen af techno og den svævende sang.

Nummeret ‘Dark And Long Dark Train’ udkom i 1994, og to år efter indtager Poul Oakenfold den legendariske natklub Cream, nummeret bliver med det samme en hymne for Oakenfold, og han spiller den hver uge.
Og sådan kunne jeg blive ved, alle numre kunne fremhæves, og det ville blive en meget lang anmeldelse. Dog skal i hvert fald ‘Born Slippy (Nuxx)’ nævnes igen, et fantastisk mix, som kun var at finde på den oprindelige b-side af singlen fra 1995, men som efter massivt pres fra forskellige sider, bl.a. fra Pete Tong, blev genudgivet i juli 1996.
‘Born Slippy (Nuxx)’ er sammen med ‘Two Month Off’, et af de nyere udspil fra 2002, at finde på Ministry Of Sounds top 100 over de bedste club-hits fra 2003, med henholdsvis en 4. og en 26. plads. Underworld er simpelthen ikke til at komme udenom.

Albummet ‘Anthology 1992-2002’ er et fantastisk dobbelt album, der musikalsk fortæller om udviklingen inden for de forskellige former for dance/elektronisk musik.
Albummet henvender sig ikke så meget til allerede etablerede fans, der er ikke noget nyt på, men det er alle tiders chance, for dem der ikke har et indgående kendskab til Underworld, for at få udvidet horisonten. Kan man lide house/techno/dance, men kun kender til hvad man lige hører i radioen eller på diskoteket, som f.eks. den franske house, eller masseproduceret eurodance, burde man gribe chancen og købe dette album, elektronisk musik har meget svært ved at blive bedre.

Underworld. 'Anthology 1992-2002'. Album. Junior Boy's Own.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af