Pinboys

Pinboys - No Control
5 6
Pinboys
'No Control'

Ep

For omkring halvandet år siden sad jeg og blev begejstret over Pinboys’ ep ‘One in the Gutter’, hvilket der åbenbart også var andre der gjorde – i hvert fald udkom numrene derfra på en split-cd med White Frog på det brasilianske selskab F Records. Nu er Pin Boys så klar med opfølgeren ‘No Control’, der tydeligt afspejler bandets udvikling gennem den seneste tid. Stilen er stadig melodiøs emo-pop-punk, men lyden er blevet en smule tungere og udtrykket en smule mørkere. Desuden er produktionen væsentlig skarpere end på forgængeren, hvilket gør denne ep til en særdeles positiv lytteoplevelse.

Pin Boys holder godt fast i punktraditionen med korte energiske numre, der kun er lige godt tre minutter i gennemsnit. Til gengæld bliver man fra start blæst en halv meter bagud af de tunge, heftige riffs på ‘Time Bomb’, ‘Hey-Ho’ giver en lyst til straks at starte en god gang moshing, og de fornøjelige riffs på ‘You’ bringer smilet på ens læber og billeder af spasserdansende skaterpunkere på ens indre filmlærred frem.

Det eneste af de fem numre, der falder lidt ved siden af, er ‘666’, der er en lidt pompøs pop-rock-punk-ballade – hvilket ikke går super godt i spænd. Men på trods af det er Pinboys stadig det bedste bud, jeg har hørt på et dansk punkband, der har mulighed for et bredere gennembrud til folk, der ikke har nitter og iturevne nylonstrømper som en del af hverdagsbeklædningen.