Opto

Thomas Knak, Opiate, er som værende i en verden, han til mindste detalje har kreeret ud fra egne drømme og visioner. Med Berlin-musikeren Carsten Nicolai har Thomas Knak skabt det andet album under synonymet Opto. Og så ren og ligetil Thomas Knaks musikforståelse er pudset, så såre simpel har de navngivet albummet ‘2nd’.

Tonerne på ‘2nd’ er, som på Opiates udgivelser, umådelige smukke i deres egne billeder af små, uforudsigelige øjeblikke, der som de bedste drømme, eller bedste af barndommens febervildfarelser, frigør den jordnære bevidsthed. Man bliver nænsomt taget i hånden og væk er man…

‘2nd’ er blevet til ovenpå et fortabt kassettebånd, Carsten Nicolai fandt uden for Berlin. De små guitarstykker på båndet blev af Thomas Knak sat sammen med hans vanlige optagen af “virkelighedens” lyde. Denne gang skovens. Resultat er blevet ti numre med urets digitale orden som titler, således man føres gennem to døgn med Opto. 48 timer, der ikke ligner de fleste andre døgn.

Opto er blid og varm, i en verden helt deres egen, men har konstant en hånd ude til at gribe fat. Thomas Knaks bløde og runde rytmer danser i ørerne, og den til tider lyse, naturlige verden, man befinder sig i, er som en underfundig kontrast til den på samme tid industrielle verden, man samtidig synes at ane lige under fødderne. Dobbeltheden, to sider af samme verden, strækker sig gennem de to døgn.

Opto. '2nd'. Album. Hobby Industries/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af