Giants of Rock 2005 – tysk herredømme

Til at indlede søndagens metalmarathon på Gentofte Stadion blandt sortklædte, punks og tattoos, leverede Hammerfall god, gedigen heavy metal uden dikkedarer, men heller ikke rigtigt med noget, der stak ud. Aftenens første tysker, Accept, var pænt og meget kedeligt – lir med lir på og ekstra lir on the side – GAAB!!

Den første giraf, Slayer, derimod spillede fuldstændigt overlegent og – modsat de to første – kort og koncist. I længden dog også en anelse kedeligt. Det blev sgu lidt en lukket King/Lombardo-fest på scenen, og man følte sig kun inviteret med til receptionen – lidt fedt, men også lidt skuffende…

Aftenens helt store målscorer var trækplasteret Rammstein, som mange forskellige mennesker – unge og gamle – var kommet for at se. Der var adskillige grunde til at være solgt til stanglakrids og straks søge om tysk statsborgerskab.

‘Steinerne formåede at bygge et nummer op – for eksempel med en legendarisk indledning til ‘Amerika’ – så man konstant var spændt på, hvad der befandt sig rundt om det næste musikalske hjørne. Og så har de husket den gode melodi, og trods lidt problemer med vokalen, kunne man rent faktisk forstå hvert eneste ord. Som på nummeret ‘Rammstein’, hvor teksten bliver vedkommende, selvom musikken alene også er supercool. Det var bare så fucking stramt, spændstigt og samtidigt tungt som en Krupps-kanon….også med ild!!

Til sidst en stor opsang til arrangørerne, der må stramme op og spænde hjelmen, så den forhåbentligt kommende Giants of Rock sparker græsvåd læderbukserøv: To øltelte til så mange mennesker er uacceptabelt – ikke mindst, når vi taler 30°C og et samlet væskebehov på størrelse med Esrum Sø. En gæst havde stået i kø 2 timer for at få en stang øl og have misset hele Slayer – det er fanme ikke iorden!!
Jeg er i øvrigt også lidt puzzled over de manglende storskærme til netop så stort et arrangement. Ikke alle gæster er to-tons tunge tyrenakker med rygmærker og fri udsigt over verden; små mennesker som mig er godt nok lidt irriterende, men har også købt billet.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af