Sasha

Engelske Sasha har længe været en af de store kanoner på den elektroniske musikscene. Den legendariske Manchester-klub Hacienda var stedet, hvor Sasha i slutningen af 80’erne første gang stiftede bekendtskab med acid house. Siden denne dannelse har manden indtaget en prominent rolle som dj og producer med et musikarsenal, der gennem tiden har indeholdt alle housegenrer, techno, trance og senest en mere dyb minimal lyd.

Den dybe lyd dominerer på nærværende album, der er Sasha’s fjerde solo-compilation for engelske Global Underground. Lyden reflekterer de klubaftener Sasha det seneste års tid har afholdt i New York og Los Angeles under navnet Fundacion.

En veloplagt Sasha bag mixknapperne er altid synonymt med et flydende og velopbygget mix. ‘Fundacion NYC’ er ingen undtagelse. Efter en irriterende intro starter det dybt og drømmene ud med flotte produktioner af bl.a. Swayzak, Kosmas Epsilon & Phonique. Rejsen fortsætter i det dybe spor frem mod Depeche Mode-klassikeren ‘Behind The Wheel’ i Playgroups version, hvor mixet både til og fra er sublimt. Bygger ‘Fundacion NYC’ mod et klimaks er det her, og i de følgende numre, det finder sted. Albummets sidste tre numre tager tingene ned i tempo og tilfører lydbilledet lidt elektrorock. M83’s ‘Don’t Save Us From The Flames’ runder albummet af på smukkeste vis.

Med tanke på Sasha’s tidligere udgivelser viser ‘Fundacion NYC’ med klar tydelighed, at Sasha er en dj, der formår at forny sig og dermed udfordrer sit publikum med tilførslen af nye lyde til en pladetaske, der i årtier har spredt elektronisk musik i alle dets afskygninger til alle verdenshjørner.

Sasha. 'Fundacion NYC'. Album. Global Underground/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af