Diverse kunstnere

Diverse kunstnere - Stones Throw Ten Years
5 6
Diverse kunstnere
'Stones Throw Ten Years'

Album, Stones Throw/VME

Hos det californiske pladeselskab Stones Throw er de ligeglade med det gamle ordsprog der siger, at man ikke må kaste med sten i et glashus. Glashus eller ej, så er det næsten et krav at man – rent musikalsk – kaster med både sten og alt muligt andet. Det kvalitetsbevidste label har uden de store armbevægelser rykket ved folks opfattelse af hiphop, funk, og soul gennem et årti og fejrer nu jubilæet med et opsamlingsalbum.

‘Ten Years’ fungerer som en hyldest til selskabets stifter, ildsjælen Peanut Butter Wolf, der også har stået for udvælgelsen af numrene, men er først og fremmest en manifestation af Stones Throws position på det urbane musiklandkort og en hyldest til de progressive toner, som har kendetegnet varesortimentet gennem ti år.

Blandt de mange alternative kioskbaskere finder vi den tonstunge og basbårne banger ‘The Red’, der er signeret af superproducerne Madlib og J Dillas fællesprojekt Jaylib, den absurd tågede og gennem-funky ‘America’s Most Blunted’ (Madvillain) og Koushiks sært dragende electronica-perle ‘Be With’.

Heldigvis er Stones Throw ikke forfaldet til udelukkende at samle hits, men har fokuseret på både helheden og hemmelige singleudgivelser, som det ligger i selskabets ånd. Derfor er ‘Ten Years’ vitterligt et indblik i Stones Throws historie. Samtidig med at den understreger selskabets værdier og visioner og vidner om ti års musikalsk triumftog.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold