Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Roskilde 06: Thåström – suverænt svenskertræf

Foto: Nanna Kreutzman / Rockphoto
Roskilde 06: Thåström – suverænt svenskertræf
5 6

Koncert

Svensk er nu sådan et dejligt sprog. Især når det flyder fra en varm, ru stemme som Thåströms og bakkes op af en koloni af landsmænd, der insisterer på at udgøre koret. De var klart i overtal, de blågule festivalgæster, der var mødt op for at hylde, høre og synge med deres nationale rockklenodie, men dette var på ingen måde en lukket fest.

Alle fik vi en varm velkomst ved de indfølte og smukke ‘Brev til 10:e våningen’ og ‘Fanfanfan’ fra sidste års ‘Skebokvarnsv. 209’. Enkle sange skrællet ind til benet, men viderebragt med en rørende intensitet og underliggende skrøbelighed i kraft af Joakim Thåströms vokal

På den fascinerende rundtur i svenskerens sangkatalog skiftede det brilliante band ubesværet mellem nedtonet akkompagnement og brusende støjudladninger. Følelsesmæssigt var det en totaloplevelse af rang. Sange fyldt til bristepunktet med indignation, længsel og kærlighed blev formidlet med hudløs overbevisning på en lørdag aften, hvor den dominerende følelse dog var glæden over at have været del at et suverænt svenskertræf.

Advertisement