Golden Smog

Hvorfor finde på undskyldninger for at indspille en plade i Spanien, bare fordi man kommer fra USA? Amerikanske Josh Rouse fandt inspiration på den iberiske halvø, og det samme har Minneapolis-gruppen Golden Smog nu gjort til deres fjerde album. Formet i begyndelsen af 90’erne er Golden Smog blevet kaldt lidt af en supergruppe med Soul Asylum’s Dan Murphy, Run Westy Run’s Kraig Johnson og The Jayhawks Gary Louris og Marc Perlman. Og når Wilco’s egen Jeff Tweedy samtidig ligger vejen forbi on and off, ja så er der garanti for bevægelse.

Som sine forgængere har ‘Another Fine Day’ et solidt tag i 70’ernes FM-radiopop og americana. De skiftende leadvokaler og den grandiose vægt på harmonier leder især tankerne hen på The Eagles og The Byrds, men bestemt også Tweedys eget Wilco. Selv om Wilco-manden denne gang først stødte til indspilningerne i sidste fase i USA, så hersker hans lyd og tilgang til Golden Smogs sangskrivning nærmest som en magisk formel, der er en garant for kvalitet.

Bandet har fra sin fødsel fungeret i en afslappet atmosfære, da det er et sideprojekt for alle medvirkende. Men det giver et herligt afvekslende og alligevel sammentømret udtryk, når tøjlerne undervejs skifter ejermand. Tweedys bidrag funkler særligt, og med sin Louris’ rørende og sitrende duet til en død ven ‘Listen Joe’ rammer pladen et højdepunkt allerede midtvejs, for flere sange futter også derud af på en gylden middelvej med et præg af lige lovlig meget siesta.

Golden Smog. 'Another Fine Day'. Album. Lost Highway/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af