Jurassic 5 – Fem fantastiske dinosaurer

I forbindelse med Jurassic 5 seneste album, læste jeg et sted, at de lød som bitre gamle rappere. Er det tilfældet, skjulte de det i hvert fald fuldstændig på Vega denne onsdag aften. Knap var de 4 mc’er og deres dj Nu-mark kommet på scenen før hele scenen kogte i ekstatisk rus, og der blev sendt smilende beats ud over scenekanten.

Jurassic 5 kan bare det der med at fyre en fest af. Ja, der ryger lidt klichéer af ærmet i legen med publikum om at råbe tilbage, men sådan er en hiphop koncert, og hvor var det lækkert at se et rapband, der rent faktisk virkede som om de mente det. Flowet var tight og de lyriske overlapninger sad lige i skabet, omen beatene fra Nu-marks podie lå lidt lavt lydmæssigt over nogle numre. Helt fantastisk er det, når de fire mc’er står på rad og række og synger simultant med lige dele funk og soul gemt i rappen, som var de taget ud af et tressershow på amerikansk TV.

Her handlede det ikke om at kaste håndtegn og pisse territoriet af, men derimod om at levere glade budskaber og god stemning. Det ene øjeblik sad de fire gutter bag hver deres keyboards og trommemaskiner med solbriller på som en 80’er-hilsen til Terminator X fra Public Enemy og langede old school-beats ud. Det næste øjeblik bragede jublen ud i salen, når gruppens – i bogstaveligste forstand – store charmør, Chali 2na, gav den gas på mikrofonen. Den bamsefar af en rapper har simpelthen en formidabel dyb og sprød stemme, der lyder lidt som om, at han har slugt en udtørret brønd.

Efter en time og tre kvarter var vi blevet trukket igennem det meste af bagkataloget. Alle de gode gamle hits spædet op med fællessang og endda et Gnarls Barkley-jam, og så blev der afsluttet med lidt freestyle til dessert, og dem, der havde lyst til en autograf, kunne komme op til scenen. Peace, livsglæde og rap på 1. klasse. Perfekt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af