Dj Premier & Big Shug – en sløv start

Denne kolde og kedelig søndag aften gæstede den legendariske Dj Premier Amager Bio, og i stedet for hans bedre halvdel, Guru, fik han selskab af Gang Starr Foundation-medlemmet Big Shug. På plakaten stod der oprindeligt Jedi Mind Tricks, men man fristes til at sige, at som sædvanlig blev det aflyst. En kendsgerning som undertegnede var utrolig skuffet over, for hvis der var noget, der skulle havet reddet mig fra mine tømmermænd, så var det en omgang tung og samfundskritisk hiphop.

Det skulle da også hurtigt vise sig, at aftenen bar præg af aflysningen. Salen ikke engang halvfyldt, og efter en halvkedelig opvarmning gav Dj Premier og Big Shug et godkendt show, der dog manglede et eller andet. For selvom både publikum og aftenes kunstnere gjorde sit for at løfte den lidt sørgelige stemning, så var den en koncert, der var placeret på det forkerte tidspunkt og sted.

Koncerten bestod af et dj-sæt i to halvlege, med en lidt halvslatten og halvskæv Big Shug som pauseunderholdning. Hvis man før har set Dj Premier, så ved man godt, at det næsten er en umulig opgave at sætte en finger på hans tekniske kunnen og engagement, men det fungerede bare ikke helt med en dj som hovednavn.

Godt nok spillede han de fleste klassikere fra sin storslåede producer-karriere med hovedvægt på hans Gang Starr-æra, men det kom til at fremstå lidt tomt uden Guru. Forstil dig en burger uden bøf. Desværre. For det var et sæt, der havde fungeret perfekt, som opvarmning til en god koncert eller til et dansegulv en lørdag aften. Bare ikke som indledning til en festival, der burde være skudt i gang med et brag af en koncert.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af