Guru

Det ville være mærkeligt ikke at have store forventninger til en mand, der sammen med DJ Premier i Gang Starr stod bag så fantastiske hiphop-album som ‘Step in the Arena’ og ‘Daily Operation’. Også selvom produceren på Jazzmatazz-projektet i stedet for DJ Premier hedder Solar, og selvom man må erkende, at det er gået den forkerte vej for Guru, siden de to nævnte album udkom i starten af 90’erne.

Ligesom på de tre forrige Jazzmatazz-udgivelser er parringen af jazz og hiphop den altdominerende idé, selvom funken også får god plads denne gang. Den største forskel er imidlertid, at nu har vi altså hørt det! Både gæstemusikere og -vokalister er enormt dygtige, og Solar, der tidligere har arbejdet med folk som Talib Kweli og Jaguar Wright, er unægtelig en fremragende producer, ligesom Gurus flow stadig er blandt de mest fantastiske. Han har endda stadig en masse på hjerte, men man tror mindre på budskaberne, når de absolut skal pakkes ind i så pæn og til tider direkte cheasy instrumentering.

De første par gange var de tekniske færdigheder nok til at imponere, men den bliver ikke ved med at gå, og selvom numre som ‘Stand Up (Some Things’ll Never Change)’, ‘Fine and Free’ og ‘Infinite’ trækker op, så fremstår det fjerde forsøg som en lidt kedelig, og ofte næsten tom, men veludført stiløvelse. Når man ved, hvor stort et geni Guru er, er det resultat ikke godt nok.

Guru. 'Jazzmatazz Vol. 4'. Album. 7 Grand/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af