José González ‘In Our Nature’

Han har taget sig god tid, ham José González! Da Sveriges nationaltroubadour i 2003 udgav debuten ‘Veneer’, blev han overdænget med anerkendelse og blev fra mange steder udråbt til at varetage arven efter Nick Drake og Elliot Smith. Nu fire år efter er det så endelig tid til at vurdere, om forudsigelserne holdt stik, og lad mig afsløre med det samme: Han skuffer ikke. Stilmæssigt er der ikke sket store forandringer. Det er stadig det fortrinlige guitarspil, hvor sydamerikansk temperament blendes med svensk elegance, der udgør fundamentet, mens González alvorsfulde betragtninger rammer hårdt og direkte.

Musikalsk er det hele dog knap så melankolsk og mørkt som på debuten, og han eksperimenterer mere med eksplicit brug af percussion, der underbygger og klæder universet. ‘Time to Send Someone Away’ er eksempelvis en perle, netop på grund af det elegante samspil mellem guitaren og enkle hjælpemidler som håndklap.

Efter González’ fortolkning af The Knifes ‘Heartbeats’ som bekendt blev et kæmpe reklamehit, og han (u)frivilligt lagde grundstenen til sin berømmelse med et covernummer, så kræver det mandsmod at forsøge sig ud i gentagelsens kunst og placere endnu et covernummer på sit nye album. Men den chance tager han altså og lykkes suverænt med fortolkningen af Massive Attacks ‘Teardrop’, som han klæder af til skindet og på smukkeste vis genskaber med en endnu stærkere melodisk og lyrisk virkning.

José González ‘In Our Nature’. 'In Our Nature'. Album. Imperial/Sonet/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af