Kanye West kan stadig overraske på ‘Graduation’

Det går stærkt i Kanye Wests verden. Knap tre et halvt år efter debutalbummet ‘The College Dropout’ blev udgivet, er han klar med det tredje og sidste album i sin college-trilogi.

En foreløbig kulmination på et kommercielt og musikalsk triumftog for den rappende superproducer.

Albummet byder på endnu en omgang træfsikker melodiøs hiphop, som går fint i tråd med forgængerne, om end hitpotentialet denne gang er knap så udtalt.

Når man på ingen tid forvandles fra forholdsvis anonym producer til en mastodont på musikscenen, kan det være svært at holde benene på jorden. Det har Kanye West dog heller ingen intentioner om, men som lytter bærer man hurtigt over med egoet. Det er blær på en morsom facon og med et par pointer i ærmet, som i sidste ende fortæller mere om verdenen omkring ham end om hovedpersonen selv.

Musikalsk kan han på godt og ondt stadigt overraske, hvilket singlen ‘Stronger’ med sit markante Daft Punk-sample er et godt eksempel på. Ideen er sjov, men holder ikke til mange gennemlytninger. Det gør til gengæld de eftertænksomme perler ‘I Wonder’ og ‘Everything I Am’, ligesom ‘Good Morning’ fungerer perfekt som åbningsnummer.

De fængende vokal-samples, der har udviklet sig til hans kendemærke, spredes i forhold til tidligere udgivelser nu kun med nænsomme drys, men stadigt lige effektivt. Generelt virker han dog knap så skarp som tidligere. Det bliver til flere ligegyldige momenter, og måske ville en længere inspirationspause efterhånden gavne egotrippet Kanye West.

Kanye West. 'Graduation'. Album. Def Jam/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af