Kevin Drew

Kevin Drew er en af de absolutte musikalske hovedarkitekter bag canadiske Broken Social Scenes organiske og ofte stort opsatte og orkestrerede alternative pop- og rockmusik. Nu står han så på egne ben, men bakkes op af kollegerne fra BSS, der i god, kollektivistisk ånd giver en hånd med. Og det er let at høre, at en stor del af BSS’ sjæl, skrøbelighed og skønhed kan tilskrives Drew, som på solodebuten får mulighed for at rådyrke disse elementer i et lydbillede, der dog aldrig er milevidt fra BSS.

Drew er mere stringent og benytter sig af en mere klassisk alternativ/indie-æstetik og ligefrem harmonidyrkelse end Sufjan Stevens, men evnerne tåler bestemt sammenligning. For vi er altså oppe i den tunge vægtklasse af ekstremt talentfulde sangskrivere, der synes at kunne trække på et enormt reservelager af dejlige melodier og fascinerende påfund.

Drew kan, hvad mange kolleger må nøjes med at fantasere om. Sange som ‘F-ked Up Kid’ og ‘Safety Bricks’ er så enkle i deres opbygning og selvsikkert hvilende på slidstærke melodier og temaer, at de med det samme manifesterer sig i ens bevidsthed. Men ligesom Drew forstår det enkles kunst, kan han skifte fuldstændig retning og stemning og lade musikken ændre karakter. ‘Farewell to the Pressure Kids’ starter skingert, påtrængende og bombastisk, men forvandler sig til en underdrevet, smuk balancegang. Sådan er tingene med største selvfølgelighed på dette fremragende album.

Kevin Drew. 'Spirit If...'. Album. City Slang/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af