Einstürzende Neubauten giver dansk forårskoncert

Første gang Einstürzende Neubauten spillede i København var i det hedengangne Ungdomshuset tilbage i 1982. Siden har det banebrydende band i mere end to årtier løbende gæstet Danmark med deres overvældende sceneshow. Senest spillede de for et udsolgt Store Vega i forbindelse med deres 25-års jubilæum i 2005, og til foråret kommer Blixa Bargeld & Co. igen på besøg.

Det eksperimenterende ensemble har gjort det til deres mission at bryde med musikalske konventioner både på scenen og i studiet. Orkesteret indspillede således det forrige album ‘Perpetuum Mobile’ med installerede webkameraer i studie, så bandets fans kunne følge indspilningsfase og kommunikere direkte med bandet med feedback.

På scenen fortsætter bandet deres utraditionelle tilgang og har i deres unge anarkistiske dage både boret scenegulve op og hældt knust glas ud over publikum. Med de seneste album har Einstürzende fundet en mere rolig og meditativt stil, hvilket også kommer til udtryk i mere nedtonede sceneshows.

I sidste uge udkom det nye album, ‘Alles Wieder Offen’. Om albummet beskriver berlinerne: »Einstürzende har altid skabt deres eget musikalske kosmos, men med ‘Alles Wieder Offen’ er dette kosmos mere udstrakt end nogensinde«.

Forsalget starter den 2. november via Billetlugen og landets Fona-butikker.

Einstürzende Neubauten
Onsdag den 30. april 2008, kl. 20.00
Store Vega, Enghavevej 40
Billet: kr. 285,- + gebyr

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement