The Killers

»Denne plade er dedikeret til vores fans«, skriver The Killers på indersiden af coveret til deres nye opsamlingsplade. Men måske skulle gruppen i stedet have skrevet: »Denne plade er til vores dedikerede fans«, for man skal være både dedikeret og inkarneret fan for at finde opsamlingen interessant.

Pladen indeholder numre fra perioden 2003 til 2007 og består hovedsageligt af b-sider og sjældenheder fra indspilningerne af bandets to album, ‘Hot Fuss’ og ‘Sams Town’. Derudover indeholder skiven en lille håndfuld uudgivne numre, en gæsteoptræden fra selveste Lou Reed og tre covernumre, hvor især det She Wants Revenge-agtige cover af Joy Divisions ‘Shadowplay’ er det bedste.
Men selv om nummeret er godt, stramt og matcher Brandons Flowers’ let nasale vokal udmærket, så illuminerer det samtidig The Killers’ evige problem: troværdigheden. I Joy Division-versionen fra 1979 kan man fornemme, at den nye bølge i nogle tilfælde var knaldsort, og høre maskinhallens ekko og desperationen runge i Ian Curtis’ baryton, mens versionen fra de unge amerikanere – i øvrigt ligesom bandets to plader – er bygget op omkring en letbenet dansevenlighed, som går ud over autenciteten.

Det betyder ikke, at udgivelsen er dårlig. Udgivelsen viser, at firebanden fra Vegas selv på en b-dag kan kombinere et beat og et riff på en måde, så det sætter sig fast under hjerneskallen. Men medmindre man er ekstremt dedikeret, så er udgivelsen alligevel overflødig.

The Killers. 'Sawdust'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af