Serena Maneesh

Det er forhåbentlig en appetizer for et kommende andet album, når norske Serena Maneesh med denne udgivelse nu genudgiver to gamle remastererede ep’er med en håndfuld remixes og et par videoer som sidevogn. Retfærdigvis skal det siges, at både ‘Fixxations’ og ‘Zurück’ begge har nogle år på bagen, og at i hvert fald den ene af dem er mere end småsvær at opstøve udenfor fjeldabernes domæne.

De to skiver eksponerer ganske vist en tidligere og anderledes inkarnation af det musikalske kollektiv, men gnisterne, der fyger igennem luften har samme farver som på deres debut. Motorisk bankende krautrock, shoegaze-fræsende guitarfacetter og tordnende opulente passager er stemplerne i maskinen, der pumper sangene fremad.

Og netop sangene er Serena Maneeshs største skat. De namedroppede genrer kan være nok så hippe, og tøjet nok så flippet, men hvis ikke bandet samtidig kunne lave sødmefulde pop-bolsjer som ‘Drive Me Home the Lonely Nights’, ‘Hear/Bleed Phil Harmonic’ eller den atmosfærisk smukke ‘Leipziger Love’, var de nok dalet lidt i anseelse.

Man kan således sagtens unde Emil Nikolaisen og hans harem af bohemer, at de med ‘s-m backwards’ stopper op og skuer tilbage mod en ret kort karriere, når retrospektet her opsamler sådanne juveler. Eneste minus skulle være, at de mange remixes ikke rigtigt tilføjer noget nyt, samt at fans, som i forvejen ejer de to ep’er, måske føler sig en smule snydt.

Serena Maneesh. 's-m backwards'. Album. Smalltown Supersound/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af