»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Blixa Bargeld gæster Danmark

Københavnske koncertgængere kan snart se frem til at få en ordentlig en på opleveren. Den 28. marts gæster den tyske excentriker Blixa Bargeld fra Einstürzende Neubauten nemlig Gasværket på Østerbro med sit vokaleksperiment ‘Rede/Speech’.

Udover at have været fast bestanddel i det tyske industrial/punk-orkester Einstürzende Neubauten, som han dannede i 1980, har Blixa været guitarist og backingsanger i Nick Cave and the Bad Seeds siden 1983. Efter 20 års tro tjeneste valgte han i 2003 at stoppe i det australske orkester. Blixa er dog stadig en travl herre, hvilket understreges af, at han har adresse i Beijing, Los Angeles og Berlin. Hans ‘Rede/Speech’-koncert i Danmark er således også en af de eneste dage, han befinder sig i Europa i år.

Blixa Bargeld og resten af Einstürzende Neubauten udgav i 2007 albummet ‘Alles Wieder Offen’. Fire stjerner gav vores anmelder som tak og skrev, at »industial-pionererne er stadig uafhængige, og det man kan stadig høre. Der er masser af støj og mørke ambientflader, guitarerne støjer, mens bandet hamre løs på jernstænger og anden industriel percussion, og Bargelds tyske vokal skuer stadig sikkert i ørerne på MTV-segmentet«.

Tilmeld dig koncerten i vores kalender HER.

Blixa Bargeld
Lørdag den 28. marts
Gasværket, København Ø
Pris: 225 – 325 kroner + gebyr