Röyksopp – høj hat og ridebukser

Röyksopp er på mange måder et usædvanligt electronica-navn. Duoen, der fik hele verden til at nynne med på kæmpehittet ‘Eple’ i 2001, opfører sig som festglade rockstjerner frem for at gemme sig bag nørdebriller og laptop, så deres koncerter er præget af løssluppen legesyghed og den smittende norske humor, som er blevet deres varemærke live.

Da Torbjørn Brundtland og Svein Berge indtog scenen iført henholdsvis H.C. Andersen-jakkesæt med høj hat og ridebukser og -støvler, som senere blev skiftet ud med en enorm rumhjelm, fornemmede man hurtigt, at det ikke var en gennemsnitlig koncert. Duoen lagde ud med ‘Röyksopp Forever’ fra det nye album ‘Junior’, hvis blåtonede elektroniske klange minder om nordnorske isflader, der knagende giver sig i forårssolen.

Med enkelt setup af laptop, synthesizers, trommepads og et bækken, som Svein Berge tæskede så hårdt på, at han tabte stikkerne et par gange undervejs, lokkede Röyksopp den udsolgte sal ind i deres drømmende electronica-univers. Sangerinden Anneli Drecker, der er fast inventar på Röyksopps album, var aftenens vokalist og gav den både som Robyn på ‘The Girl and the Robot’ og Karin Dreijer på ‘This Must Be It’, som hun fremførte med uglemaske og fjerkappe i bedste The Knife-stil.

I koncertens sidste halvdel omdannede Röyksopp den tidligere pumpestation til en stor vibrerende organisme, der dansede i takt til de hårdtpumpede lydflader. Dermed afslørede de to nordmænd, at de nok er verdensstjerner, men stadig først og fremmest et par legesyge fyre med en stor forkærlighed for dansabel støj og sære lyde.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af