Tema: Danmarks største musikfotograf

I denne uge sætter vi fokus på musikfotografer. Læs interview med det største navn herhjemme, Søren Solkær Starbird, om hans inspirationskilder, bedste samarbejder og den kommende udstilling ‘Closer’.

Mere i vores musikfotograf-tema:
Se video fra åbningen af ‘Closer’-udstillingen.
Se video fra photoshoot med Metronomy.
Læs om de mest legendariske musikfotografer.
Læs om danske musikfotografer i udlandet.

Hvad er dit første fotografiske minde?
»Min mor tog mange billeder, da jeg var barn. Jeg fik lov til at fotografere med hendes spejlreflekskamera i brunt læderetui på sæteren i Norge, når vi var på sommerferie. Mest får med klokker om halsen – og mine søskende«.

Hvad er dit første musikalske minde?
»Da jeg gik i første klasse, kom der en omrejsende teatergruppe til skolen og opførte Mozarts ‘Tryllefløjten’. Jeg gik lige hjem og bad om at få en båndoptager, så jeg kunne høre musikken igen«.


Arcade Fire

Sponsoreret indhold
Original, brutal og stjernespækket thriller
’12 Years a Slave’-instruktøren Steve McQueen er tilbage med den anmelderroste, hæsblæsende heist-film ‘Widows’. Find billetter og spilletider her.
Nordisk Film

Hvad betyder det at fotografere for dig personligt?
»Det betyder meget at møde alle de spændende mennesker igennem fotografiet. Mange af mine bedste oplevelser de seneste ti år har jeg fået på grund af mit arbejde med fotografiet – og mange venskaber er opstået«.

Hvad betyder musik?
»Musik spiller en stor rolle i mit liv. Der sker en konstant udforskning af både nye og gamle bands. Jeg hører stort set musik hele tiden«.


Vampire Weekend

Har du et rockfotografisk idol?
»Jeg er vild med nogle af Annie Leibovitz’ tidlige billeder. De havde nerve og var meget oprigtige. Jeg er meget inspireret af Anton Corbijns karriereforløb. Hans stilmæssige vedholdenhed, især hans sort/hvide billeder. Han har hele tiden haft det store perspektiv med og tænkt sin samlede produktion ind i en større kunstnerisk helhed med mange udstillinger og bøger. På billeder er jeg vild med Jack White, David Bowie, Keith Richards, Paul Thomson (Franz Ferdinand), Sune Rose Wagner«.

Hvilke kunstnere inspirerer dig generelt?
»David Bowie, Tim Burton, Wong Kar-Wai, Arcade Fire, Philip-Lorca diCorcia, Francis Bacon, Rembrandt«.

Hvilken musiker eller band, som du endnu ikke har fotograferet, drømmer du om at skyde? Og hvordan ville du i så fald gribe det an?
»David Bowie, Nick Cave, Eminem og Prince. Jeg laver ikke idéer upfront. Først når fotograferingen er en realitet«.


PJ Harvey

Hvad kan man forvente sig at din komende udstilling i Øksnehallen?
»Min udstilling bliver et tilbageblik på de sidste ti års arbejde. Som udgangspunkt er det en portrætudstilling, som handler om mødet med et stort antal personligheder. Jeg har i mange tilfælde valgt billeder, der ikke har været publiceret før. Billeder der ikke har promotion eller image som formål. Nærmere billeder der har følelse, nerve eller humor som drivkraft.
Ialt bliver der 330 billeder på udstillingen i mange forskellige størrelser – helt op til 3 x 4,5 meter. Endvidere vil der være en biograf, der viser to-tre musikfilm dagligt. En kombination af dokumentar- og koncertfilm. De fleste film er med kunstnere, jeg har fotograferet såsom Oasis, Muse, Led Zeppelin og R.E.M. Vi prøver i skrivende stund at finde nogle Pete Doherty-film som opvarmning til koncerten (den 9. april, red.)«.