The Asteroids Galaxy Tour

Der er ikke noget at sige til, at The Asteroids Galaxy Tour har slået igennem som lydspor til en iPod-reklame. For den danske gruppes ‘feel good’-pop er i besiddelse af den helt rigtige blanding af ubekymret skødesløshed og stilbevidst coolness, der appellerer til livstils-orienterede købmænd.

Centralt i foretagendet står forsanger Mette Lindberg. Om hendes kantede røst giver en gåsehud på den gode eller dårlige måde er stensikkert en smagssag. Men ikke desto mindre tilføjer den The Asteroids Galaxy Tours krøllede sommerpop en distinkt kant, der skiller gruppen ud fra mængden.

Inspirationen fra soul og reggae træder tydeligt frem flere steder på ‘Fruit’, primært i den mindre hær af horn der diskret farver albummets ti numre. Ikke mindst på ‘The Sun Ain’t Shining No More’, der – udover et tørt og simpelt rytmisk drive der åbenlyst henter inspiration fra The Roots-klassikeren ‘The Seed’ – charmerer med sin lette melodi og svævende syntetiske stryger-strejf. Her og andre steder rammer gruppen en hygsom storbyhippie-stemning, der emmer af lyse sommernætter med billig papvin og dåseøl.

Albummet største styrke – den rummelige løssluppenhed – bliver dog paradoksalt nok også i længden en svaghed. For den uformelle stemning tangerer for ofte det uforpligtende, ligesom for mange af kompositionerne mangler den tyngde, der gør, at de ikke glider ud af erindringen lige så snart, der er slukket for anlægget.

The Asteroids Galaxy Tour. 'Fruit'. Album. Small Giants/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af