The Fall

The Fall - Your Future Our Clutter
5 6
The Fall
'Your Future Our Clutter'

Album, Domino/Playground

Der er The Fall, og så er der alle de andre. Manchester-bandet gav første gang lyd fra sig i 1977. Siden er det blevet til 27 studiealbum fra det bombastiske postpunk-kollektiv med forsanger og sangskriver Mark E. Smith som det eneste gennemgående medlem. ‘Your Future Our Clutter’ indeholder alt det, der gør og altid har gjort bandet så hamrende cool og unikt et foretagende.

Lyden af The Fall er utilnærmelig og tiltrækkende på samme tid. Det er benhårde og kompromisløse guitarriff, bastante trommer, skærende mislyde, Smiths rablende vokal, der må være den grimmeste i musikhistorien, de sindssyge og vildt fabulerende tekster og så – tro det eller ej – melodisk finesse, der binder hele herligheden sammen til et benhårdt miskmask af rå rock’n’roll og grim, snotnæset punk-æstetik.

Albummet to første numre ‘O.F.Y.C. Showcase’ og ‘Bury Pts. 1 + 3’ er så forbandet in your face, at det gør ondt. Sidstnævnte er, som titlen antyder, delt op i tre. Første del lyder som om, den er optaget under vandet. Efter halvandet minut skærer trommerne igennem, og lidt senere kaster Smith sig ud i delvis uforståelig men sært fascinerende rablen: »I’ve got milk on my elbows« og »A new way of recording, a chain around the neck« brummer han. Når Smith spytter ordene ud med sin karakteristiske Manchester-accent lyder selv den mest simple sætning som gylden rendestenspoesi. ‘Your Future Our Clutter’ er The Fall og Smith i topform.

Annonce