Health – kompromisløst og kontrolleret

Det var et lille, men dedikeret publikum, der var samlet foran Los Angeles-kvartetten Health. Deres eksplosive støjrock, -hiphop m.m. er ikke for sarte sjæle. Til gengæld er den så unik, at de har fået ry for at være noget helt for sig.

Det levede de op til på Pavilion. Fra første sekund satte de scenen ved ganske enkelt at støje med en imponerende energi, mens bandets fremragende trommeslager begyndte at tonse derud af, som gjaldt det livet. Siden så de sig aldrig tilbage. Igennem en time holdt de sig fuldstændig kompromisløst til konceptet om at give den så meget gas og sprænge så mange grænser for noise-genren som overhovedet muligt. De inkorporerede alt fra hiphop-beats til svævende vokalharmonier i støjen, men altid virkede de bløde elementer først og fremmest som kontrasten, der forstærkede eksplosionen.

Således var det både imponerende kompromisløst, velspillet og – grundet en heftig brug af bandets enorme effektpedalssamling – vellydende. Det meget tydelige koncept betød, at koncerten hen ad vejen kom til at virke meget kontrolleret og i visse passager lidt fortænkt, men Health skal have masser af ros for et stort teknisk overskud og ikke mindst for at gøre deres helt egen ting.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af