Mount Kimbie

At sidste nummer på det aldeles fremragende debutalbum fra britiske Mount Kimbie hedder ‘Between Time’, virker særdeles passende. Som lytter føler man sig på samtlige 11 numre fanget i en form for fascinerende tidslomme. En tidslomme, der på én og samme tid trækker på det bedste fra fortiden og står som en lysende ledestjerne over fremtidige horisonter.

Albummet kan meget vel komme til at stå som en milepæl i spændingsfeltet mellem dubstep og wonky. Numrene er spækket med genkendelige elementer, som dog er sat sammen på en sært fremmedartet måde. Det flyder ind og ud med mikroskopiske vokalsamples og guitaranslag, alt sammen på en bund af sammenpressede synthflader. Her er ikke grundvoldsrystende basgange. Her er til gengæld varme organiske produktioner, der nok bedst ville kunne nydes i solnedgangen på en fjern planet.

Numre som ‘Blind Night Errand’, ‘Carbonated’ og ‘Ode to Bear’ er fuldstændigt geniale i deres idérigdom og ekstremt detaljerede lydbillede. De nydes bedst i afslappet tilstand, men pas på, for de finurligt hoppende produktioner kan sagtens få dig til at vrikke ukontrolleret med hænder og fødder. Alt går op i den højeste enhed på ‘Mayor’, der beviser, at Akufen og Todd Edwards ikke har levet forgæves.

Albummet bør stå som et eksempel til efterlevelse, og hvis producere verden over i deres iver efter at efterligne dette mesterværk, sidder og river sig frustreret i håret, er det forståeligt nok.

Mount Kimbie. 'Crooks & Lovers'. Album. Hotflush/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af