The xx hjemtager årets Mercury Prize

Da den prestigefyldte engelske prisuddeling Mercury Prize i juli måned offentliggjorte årets nominerede, var både bookmakerne og jeres bud, at The xx var favoritter til at tage prisen. Og sandelig om det ikke viste sig at holde stik: I aftes hjemtog den afdæmpede indiepop-trio årets pris sammen med 20.000 pund.

Og apropos den kontante belønning, så ved gruppens sangerinde Romy Madley Croft ifølge NME godt, hvad pengene skal bruges til: »Vi indspillede det her album (‘xx’, red.) i en ombygget garage hos vores pladeselskab. Dengang følte vi os rigtig heldige, men vi ville elske at bygge vores eget studie, et sted hvor vi bare kan eksperimentere og lade Jamie (Smith, fra bandet, red.) producere«.

I puljen af bands, der måtte se sig forbigået, finder man blandt andre Foals, Dizzee Rascal, Wild Beasts, Laura Marling og Mumford & Sons.

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows