Stream Jatomas debutalbum på Soundvenue.com

Tomas Barfod og Electrojuice danner fælles front på Jatomas første fuldlængde, der er ude på mandag. Men allerede nu kan du høre hele albummet og læse trekløverets gennemgang af det her.

Lyt til hele ‘Jatoma’ her.

01. Little Houseboat
»Jakobs storebrødre havde engang en husbåd i København i en periode, som vi boede på, når vi var i byen. Den var lille og lidt gammel, og vi følte os meget hjemme i den. Det var en god fornemmelse at stå på dækket om vinteren og hygge sig og se ind ad vinduet, at der blev lavet mad eller drukket øller. Vi har prøvet at lave lidt af den bølgegyngende, hyggelige og nostalgiske vandfølelse, som vi forbinder med husbåden«.

02. Manipura
»Inspirationen til denne sang opstod på Mads og Jakobs efterskole. En aften i ny og næ blev der holdt ‘spirituel danseklub’ af nogen af eleverne, hvilket blandt andet gik ud på at danse alle sine indre spirituelle ånder frem til mystisk psykedelisk musik. Det foregik i et mørklagt rum, hvori der var en stor cirkel af stearinlys med stole uden omkring. Man dansede skiftevis inde i cirklen enten alene eller parvis. Det var hver gang en dødsens inspirerende oplevelse, bare at slå sig løs og nærmest føle at det ikke var én selv, der dansede, men at kroppen bevægede sig helt automatisk fordybet i musikken. Det ligger klart til grund for ‘Manipura’, som også i først omgang hed ‘Spiritual Dance Club’. Manipura er et af menneskets shakraer (psykiske energicentre i kroppen, red.)«.
 
03. Dust in Wong
»På et tidspunkt under udarbejdelsen af vores album fandt vi en gammel skitse til en sang frem i de gamle støvede filer og mapper. Vi synes egentlig, den lød meget godt, så vi nørklede lidt rundt med den, og resultatet blev denne sang. ‘Dust in Wong’ er et enormt udsyret pophit i en forvirrende taktart, som man efterhånden kan svinge med på, jo mere af nummeret man hører. Da nummeret var tæt på at være udarbejdet, kunne vi pludselig høre, hvor meget vi var blevet inspireret af den helt geniale og virkelig unikke guitarist Dustin Wong. Derfor opkaldte vi sangen efter ham«.
 
04. Alang Beach
»Den er opkaldt efter en indisk strand, hvor man skærer kæmpe store skibe i småstykker. Det er fordi, at sangen lyder som et smadret skib i Indien«.
 
05. Durian
»Sangen er opkaldt efter en frugt, som vi engang købte med nogle venner i en asiatisk madbutik. Vi så den store mærkelige frugt og tænkte, at den måtte vi købe. Vi tog den med hjem til en af vores venner og lavede en sjov stemning med spejle og lys og mærkelig musik. Det var som om, vi havde lavet en ny kultur nede i min vens kælder. Senere på aftenen spiste vi frugten, og det er en af de mest mærkelige madoplevelser, jeg har haft. Durian kan anbefales, hvis man gerne vil smage noget, man aldrig har smagt før«.
 
06. Wood Face
»I dette nummer kan man ligesom finde pladens melankolske hjørne. ‘Wood Face’ er en tyk og massiv stemningsbølge, med masser af mystik, støj og smukke harmonier. Man kan sammenligne det nummer lidt med at trække vejret dybt en enkelt gang. Nummeret starter stille og roligt med lidt bluesguitar, og herfra bygger det sig langsomt op og når sit peak i midten af nummeret. Herfra er resten af nummeret nærmest spejlvendt af den første del«.
 
07. Bou

»Det er det mest dystre nummer på albummet. Tomas har meget stået for dansestemningerne på albummet. Det er et meget tranceagtigt midnats-klubnummer. Det er lidt ligesom at danse i en heksesump«.
 
08. Smoking Keys
»Det er et lille sjovt 30 sekunders indslag. Det var noget, vi optog med et sejt gammelt billigt legetøjs-keyboard, men vi nåede ikke at optage mere end 30 sekunder, for så begyndte keyboardet at ryge, og så var det brændt sammen«.
 
09. Paper Lights
»Vi er blevet ret store fans af den i øjeblikket meget benyttede auto-tune. Det kommer også til udtryk her i ‘Paper Lights’, men vi bruger det mere som et instrument frem for et fremtrædende vokalagtigt element i vores sange. Dette nummer er en fortolkning og sammensmeltning af alle de indtryk og vibrationer, der rammer éns sanser, efter at man har set MTV mange timer i streg på en kedeligt ‘regnvejrs-kaffe-muffin’-dag«.
 
10. Permafrost
»Hvis man sidder med sin bedste ven, totalt isoleret i en lille boble med varme og bål, og alt omkring én permanent er frosset til is, og man så kigger ud over det isdækkede landskab, så passer dette nummer perfekt til stemningen. Permafrost er koldt og hårdt, men harmonisk og mystisk, ligesom vores nummer er«.
 
11. Helix

»Det var et af de første numre, vi lavede sammen. Det er en blanding af Tomas’ rytmer, sej percussion, som vi fandt frem fra hans percussionkasse og legede med, og god jamstemning, hvor man bare spiller løs på keyboardet uden at ramme de rigtige toner«.
 
12. Ma10as
»Den er opkaldt efter Mads’ værelseskammerat på hans efterskole. De åbnede en radio og pillede ved den og satte den sammen igen. Og så kunne den kun sige lyde, som lød som en rasende jysk kone, der skreg. Lydende fandt vi frem i studiet og satte det sammen til et nummer. Den jyske kone lød nu mere som en operasanger fra lang afstand. Nummeret er opkaldt efter værelseskammeraten, som hedder Mathias«.
 
13. Luvdisc
»Er opkaldt efter en pokémon, som ligner en kærligheds-bønne-fisk. Det er fordi, sangen er glad, fuld af kærlighed og meget skør. Den hænger en smule sammen med ‘Ma10as’, fordi den radiostøjagtige synthezieser går igen i denne sang. Men den her er meget mere livlig og sprællende, hvor ‘Ma10as’ udtrykker en slags modspillende stemning, men under de samme rammer«.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold